НОВАК Ђоковић је спреман. Ових дана плени на тренинзима на Ролан Гаросу. Јуче је напорно тренирао са Домиником Тимом на стадиону "Сузан Ленглен", а после се поздравио и поразговарао са Кристином Младеновић која је имала термин после њега. Расположен је и с нестрпљењем чека мечеве. То је и потврдио на јучерашњој уводној конференцији за медије.

- Тренирам и врло добро се осећам на терену. Полако правим одређене корекције и модификујем своју игру да би све функционисало како треба од почетка - истакао је Новак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “НОВОСТИ” НА ТРЕНИНГУ ЂОКОВИЋА: Ноле штимује руку, а мајстори стадион

НАДАЛ ПРВИ ФАВОРИТ ХВАЛИО је јуче Новак Надала: - Главни је фаворит за освајање титуле. Не би било фер прогласити фаворитом неког другог, јер је толико пута освојио овај турнир. Изгубио је само два пута у својој каријери на париској шљаци. То је вредно поштовања. Ипак, верује Новак и у себе. - Волим да играм на Ролан Гаросу. Бити број један на свету даје пуно самопоуздања. Надам се да ћу имати добре две недеље на турниру - каже Ноле.

Први рекет света наглашава да су му гренд слемови, као што је предстојећи париски, стратешки циљеви.

- То су турнири због којих настављам да се професионално бавим тенисом. Желим да на њима играм најбољи тенис и да освајам трофеје. Мој тренажни програм и процес се постављају тако да врхунац форме буде на гренд слему. У дугорочној стратегији, коју постављам са тимом, гренд слемови су најважнији.

Међутим, никада не калкулише на мањим турнирима.

- Можда ми се у прошлости обило о главу то што сам себе давао сто одсто на сваком турниру и у сваком мечу, па ми је после понестајало снаге. Али нисам такав тип да неке мечеве одиграм с пола снаге. Ако се ради о турнирима друге категорије, то не значи да на њима дајем нешто мање од максимума. Напротив. Кад изађем на терен, за мене је то једини меч.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РГ: Ђоковић против Хуркача у првом колу

Сада се, међутим, ради о гренд слему, што значи да би форма требало да буде најбоља. Новак потврђује да је све на свом месту пред почетак Ролан Гароса.

- Осећам да сам врло близу своје најбоље игре. У Мадриду сам освојио турнир и нисам изгубио ниједан сет, у Риму сам такође имао фантастичне мечеве, иако сам у финалу са Надалом, када ми је понестало снаге, оба сета изгубио поприлично лагано - сигуран је Новак у себе.

Осврнуо се наш тениски ас и на сарадњу са својим братом Марком у Мадриду, када је узео титулу, одговарајући на питање како је функционисала та динамика и колико су били браћа, а колико тренер и играч.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Троицки без учешћа на Ролан Гаросу

- Од почетка године имамо договор да, где не путује Маријан, путује он. Захвалан сам му, јер има своју тениску школу и свакодневни посао у Марбељи, а опет жели да путује са мном, да ми се нађе, да ми помогне. У почетку је био чудан осећај, јер никада пре нисмо били у тим улогама. Врло добро се сналази. У редовном је контакту с Маријаном и осталим члановима екипе. Не трудимо се превише да раздвајамо улоге. Исто је да ли сам ван терена његов брат или играч на терену. У Мадриду је све функционисало изванредно и врло ми је било драго да можемо да крунишемо нашу сарадњу једним тако великим трофејем.

Причао је Новак и о одличним играма осталих наших тенисера.

- Изванредни су били успеси Ђереа, Лајовића и Крајиновића у последње време. И Кецмановић је успео да се пробије у првих сто. То је веома битно за српски тенис. Важно је и због млађих генерација које се одлучују којим ће спортом да се баве. Није ме превише изненадио успех Лајовића и улазак у финале у Монте Карлу. Одувек сам био свестан да поседује квалитет и игру да може да победи најбоље играче на свету.