БАЈИН НАЈЗАСЛУЖНИЈИ ЗА УСПЕХ ОСАКЕ: Некадашњи спаринг партнер Серене Вилијамс прави чуда са Јапанком

Новости онлине

25. 01. 2019. у 11:03

Била сам мало негативна раније, а од како радим са Сашом, осећам више оптимизма. Он покушава и успева да сваки дан учини забавнијим и узбудљивијим, каже Наоми Осака

БАЈИН НАЈЗАСЛУЖНИЈИ ЗА УСПЕХ ОСАКЕ: Некадашњи спаринг партнер Серене Вилијамс прави чуда са Јапанком

Јапанска тенисерка Наоми Осака(21) је пласманом у финале Аустралијан опена, успела да избори своје друго гренд слем финале заредом, а један од најзаслужнијих људи за њен успех је Саша Бајин (34). Србин из Минхена, са пореклом из Аранђеловца је дуго био у тиму Серене Вилијамс пре него што је узео младу Осаку.

- Била сам мало негативна раније, а од како радим са Сашом, осећам више оптимизма. Он покушава и успева да сваки дан учини забавнијим и узбудљивијим. За некога попут мене, ко је помало досадан, то је стварно добро. Ја се непрекидно борим са собом и он је нека врста миротворца који то мења - признала је четврта тенисерка света након што је освојила титулу на Ју Ес опену.

Бајин је седам година био спаринг партнер Серене Вилијамс, док је био у њен тиму Американка је освојила 13 гренд слем титула, а једном приликом је признала да је он особа која зна више о њој, него њени родитељи.

Од прошле године постао је тренер талентоване Наоми Осаке, у тренутку преузимања главног стратешког места у њеном тиму, Јапанка је била на 68 позицији на WТА листи, а након само година дана рада са Бајином, Осака је освојила Ју Ес опен, а сада је корак од титуле на Отвореном првенству Аустралије. Потенцијалним освајањем првог гренд слема у сезони, Осака ће постати и најбоље рангирана тенисерка на туру.

Прошлогодишња феноменална сезона, донела је Бајину награду од WТА за најбољег тренера у сезони, а кад се погледа овосезонски сјајан почетак његове тенисерке, може се рећи да је Саша на најбољи могући начин кренуо у одбрану те награде.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације