РОЏЕР СЕ ОКРЕЋЕ ГРЕНД СЛЕМОВИМА: Вајда о Федереру, младим надама, Ђоковићу...

Ј. Јевремовић

17. 11. 2018. у 19:07

Сарађивали смо 11 година пре паузе, ево сад ћемо догурати и до 12. Значи дуже сам са Новаком него са својом супругом - нашалио се Маријан

РОЏЕР СЕ ОКРЕЋЕ ГРЕНД СЛЕМОВИМА: Вајда о Федереру, младим надама, Ђоковићу...

Ђоковић и Вајда Фото: М. Вукадиновић

ЧОВЕК који је Ђоковића погурао са 22. на прво место за само пет месеци био је апсолутни фаворит у избору за тренера године. Ипак, новинар италијанског сајта "Убитенис" нашалио се у Лондону са Вајдом да је награду добио захваљујући његовом гласу, који је био одлучујући. Тако је с ногу добио интервју са словачким стручњаком, а у другом делу, који је данас објављен, дотакао се тема као што су Роџерова старост и недовољно снажна младост АТП тура.

- Мислим да ће Федерер играти све мање турнира и фокусирати се само на гренд слемове. Невероватно је на каквом је нивоу у 37. години. Али, било је много играча у прошлости који нису ни помишљали о крају каријере у тим годинама. Конорс је играо до 41. Роџер нас је вратио у те дане, сви се питају када ће отићи у пензију, а он нема представу када би то могло да буде. Ваљда докле год му прија, чак и ако је мало спорији - сматра Вајда.

Швајцарац је у полуфиналу Париза био достојан ривал Србину, одлучило је свега неколико поена.

- Био је то меч сјајног интензитета. Роџер је имао шансе, али их није искористио. Новак је био свежији у завршници, ипак је шест година разлике између њих двојице...

Новинар Убалдо је изразио жал због тога што су младе наде остале недоречене и ове сезоне, поготово Александер Зверев, "будући број један".

- Саша мора још да напредује. Добро је што има Лендла уз себе. Он је био ратник који никада не одустаје. То је оно што Звереву треба. Рекао сам Ивану да ради са сјајним младићем и одговорио ми је да ће још више радити. Веома је интелигентан и рећи ће му праве ствари.

Вајда види потенцијал и у другим клинцима, а његов фаворит је играч који је победио Ђоковића на Роџерс купу.

- Циципас је веома добар. Свиђа ми се и Де Минор, веома је брз. И Ћорић може још доста да се развија. Хачанов је јак, он је момак који се не плаши да зада ударац и има доста вере у себе.

До пре 7-8 месеци, многи млади играчи, па и неки потпуни аутсајдери, победама над Ђоковићем су дизали самопоуздање. Словак је у првом делу интеврјуа рекао да га је Ноле одмах по обнови сарадње питао: "Када ћу опет да побеђујем?"

- Било му је потребно да се смири, а ја сам био међу најближим људима који су могли да му помогну, особа која ће му донети мир. Сарађивали смо 11 година пре паузе, ево сад ћемо догурати и до 12. Значи, дуже сам са Новаком него са својом супругом - у шаљивом тону је Маријан завршио ћаскање са Италијаном.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације