Ништа од полуфинала. Репрезентација Србије је у Донгуану изгубила од Аргентине у четвртфиналу Светског купа - 87:97.


Овим поразом су "орлови" остали без борбе за медаљу, док ће "гаучоси" играти са победником меча САД-Француска.


Најбољи код победника били су Скола са 20 и Кампацо са 18 поена и 12 асистенција. У српској екипи су се истакли Богдановић са 21 и Бјелица са 18 поена.

13:22 - ПРВА ЧЕТВРТИНА

Аргентинци знатно боље започињу меч, праве серију 5:0, Јовић постиже прве поене за српски тим, али Делија поентира на другој страни (2:7).

Радуљица прави неспортски фаул, Гарино погађа оба пенала, па Скола даје тројку. "Гаучоси" знатно бољи за сада (4:12).

Јокић удара "рампу", па Лучић исправља промашај саиграча. Аргентинци играју са доста контакта и праве доста фаулова. Богдановић је био половичан, Лучић је постигао оба (9:14).

Србија користи своје квалитете, Аргентинци настављају да праве фаулове, а "орлови" све то кажњавају са линије пенала. Сјајна акција Гудурића и Јокића, па лаки поени Бјелице у контри за тајм-аут Аргентинаца (16:16).

Кампацо је погодио за три по повратку на паркет, али српски играчи не дозвољавају ривалу да се одлепи. Прво је Лучић сјајном "рампом" спречио лаке поене у контри, да би Гудурић финтом избацио тројицу противничких играча, а онда лако положио у кош. П, уз техничку због протеста. Јокић се затим није разумео са Гудурићем, па је Аргентина имотом Бјелици није свиран чист фаул, али је Кампацо направио фаул у нападу на Гудурићу. Јокић и Гудурић се нису разумели, па су Аргентинци имали последњи напад у четвртини који су завршили лаким поенима за вођство (23:25).

13:33 - ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Мицић погађа под фаулом на старту друге деонице и реализује додатно слободно бацање за прво вођство Србије (26:25). Аргентинци долазе до нешто лакших поена, па Ђорђевић реагује тајм-аутом (26:27).

Србија улази у серију промашаја, али се боре за скокове у нападу и тако долазе до нових шанси што награђује Богдановић. Аргентинци погађају две тројке, уз неспортски фаул Марјановића и тако врћаају осетније вођство (28:35).

Марјановић је за кратко време на паркету направио две личне у нападу и неспортску, па је у игру ушао Јокић. Никола је поентирао под фаулом Кафара и реализовао је додатно слободно бацање. Вилдоза све то враћа новом тројком, другом из три покушаја. Симоновић је одмах узвратио истом мером (34:39).

Гарино погађа за три, Ђорђевић тражи минут одмора (34:42). Одмах по повратку на терен Јовић враћа тројку. Дек и Богдановић "размењују" тројке (40:45).

Аргентинци се ослањају углавном на шут за три поена и то за сада функционише. Србија се мучи да одбрани нападе ривала. Јокић углавном решава акције српског тима. Бјелица је потом био половичан са пенала, али је Симоновић направио фаул у нападу у борби за лопту. Скола то кажњава са два погођена пенала. Последњи напад у полувремену је имала Србија. Јокић га је реализовао, па "орлови" у друго полувреме улазе са пет поена заостатка (49:54).

14:24 - ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Трећа четвртина почиње поенима Богдановића за три поена. Аргентинци се убрзо враћају, Скола постиже 10. тројку за свој тим, а Бјелица враћа поениам под фаулом и реализованим слободним бацањем. Скола је зарадио трећу личну (55:59).

Кампацо прави велике проблеме одбрани Србије. Бјелица затим улази у серију промашаја, а Ђорђевић добија техничку због протеста што Кампацо кажњава, после чега Скола прави грешку у корацима (59:64).

Вилдоза даје нову тројку, па уз доста среће Бјелица долази до лопте, а Лучић лако закуцава. Бјелица уз звук сирене погађа тројку и подиже српску публику на ноге. После промашаја Аргентинаца Бјелица успева да изнуди фаул, али даје само друго бацање (65:66).

Мицић је промашио тројку, последњи напад у деоници је имала Аргентина. Дек се залетео и изгубио лопту. Аргентинци имају минималну предност пред последњи квартал (67:68).

14:54 - ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Последњи квартал почиње тројком Гудурића за вођство Србије, али Гарино убрзо узвраћа истом мером (70:71). Кампацо даје нову тројку, а Јовић потом поентира за два, а Симоновић прави фаул под кошем што Гарино кажњава за тајм-аут Ђорђевића (72:76).

Богдановић је изнудио фаул, али је био половичан са линије пенала. Скола промашује за три, Бјелица хвата лопту, али Гудурић не поентира из добре позиције. Скола исправља промашај Лапровитоле. Богдановић не погађа за три, а Скола у рекету долази до нових поена на пет минута пре краја (73:80).

Бјелица погађа тројку, Аргентинци поентирају, а Кампацо потом избија лопту Бјелици. Мицић прави фаул на шуту, Лапровитола поентира под фаулом. Аргентинци имају велику предност (76:85).

Скола погађа под фаулом, али промашује додатно бацање. Бјелица успева да изнуди фаул и да погоди оба пенала. Кампацо додавањем кроз ноге додаје до Сколе који поентира (78:89). Мицић промашује тројку, а Богдановић гази линију при шуту за три на два минута пре краја (80:89).

Србија не одустаје. Богдановић погађа тројку и враћа наду на 80 секунди пре краја (85:91). Кампацо погађа преко Бјелице, после чега Дек краде лопту Мицићу и закуцава и тако ставља тачку (85:95).