(ФОТО) ВЕЛИКА ПОДРШКА ЗА ОРЛОВЕ: Из Бризбејна и Чачка до Кине

М.ПОПОВИЋ

31. 08. 2019. у 10:13

(ФОТО) ВЕЛИКА ПОДРШКА ЗА ОРЛОВЕ: Из Бризбејна и Чачка до Кине

Фото: М.Поповић

Кошаркашка репрезентација Србије има велику подршку у Кини

ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": ФОШАН

ИСПРЕД дворане у Фошану данас је српски био званичан језик... Навијачи који су дошли буквално са свих страна света, били су најчешће тражени за сликање. Кинези су са осмесима и показивањем подршке пратили све наше групе, огрнуте заставама, са шајкачама, оригиналним порукама, а највише их је занимало скандирање и певање навијачких песама.

Александар и Дејан Радуловић су браћа. Александар је почасни конзул Србије на Тајланду, а Дејан живи у Сиднеју.

- Купили смо карте за све утакмице Србије. Хтели смо и за завршницу у Пекингу, али још нису у продаји.

Група из Чачка на челу са Владимиром Мијаиловићем прати кошаркаше на свим великим такмичењима. Посебно су запали за око Кинезима због креације са шајкачама и брковима. Такође су спремни да иду до Пекинга.


Крушевљанкама Мили Годић и Катарини Маниташевић, које у Кини предају енглески, требало је сат и по да "летећим возом" из Ченжуа дођу до Фошана. Стиже и весела група из Шенжена, у којој су Ужичани, Бањалучани, Чачани... Сликају се са другим групама, пљуште три пољупца на све стране, дају се изјаве за српске медије.

Ипак, највећу пазњу привукла је "Група 7" из Бризбејна, која је сипала и додатно гориво пре меча, али не у количини која би их зауставила на улазу у удворану, јер Кинези не праштају непоштовање прописа, ма колико им гледаоци били симпатични...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације