КСС и УНИЦЕФ заједно у пројекту Инклузивна игралишта

Танјуг

22. 07. 2019. у 16:06

КСС и УНИЦЕФ заједно у пројекту Инклузивна игралишта

Александар Ђорђевић као амбасадор УНИЦЕФ

Делимо исте вредности и сматрамо да је спорт важан за развој деце и стварање здравог друштва у којем свако дете има шансу да расте, учи, да се игра и развија - рекао је Ђорђевић
Кошаркашки савез Србије (КСС) и УНИЦЕФ позвали су навијаче да у што већем броку дођу 10. августа у "Штарк арену" на утакмицу између Србије и Литваније и на рај начин подрже пројекат "Инклузивна игралишта".

Како се наводи у саопштењу, део приход од улазница са припремне утакмице за Мундобаскет у Кини биће усмерен у изградњу игралишта прилагођених деци са сметњама у развоју и инвалидитетом.

- Позивам све на утакмицу против Литваније у жељи да покажемо јединство, да дамо свој допринос овој добротворној акцији, да помогнемо нашој деци, као и да уживамо у игри кошаркашке репрезентације Србије против једне од најјачих европских селекција. Уједно, позивамо све љубитеље кошарке да купе улазницу и дођу у дворану обучени у плаво, у складу са бојом дресова у којима ћемо играти, да и на тај начин покажемо да смо сви као један - рекао је генерални секретар КСС Дејан Томашевић.

Весна Савић Ђукић из УНИЦЕФ-а захвалила је Кошаркашком савезу Србије за одлучност да помогне најмлађим суграђанима.

- УНИЦЕФ има дугу традицију сарадње са спортским организацијама широм света, са спортским клубовима и спортистима. Полазна основа наше сарадње са светом спорта је Конвенција о правима детета, чији члан 31. гарантује сваком детету право на одмор и слободно време, на игру и рекреацију. КСС и УНИЦЕФ започињу сарадњу са жељом да што више девојчица и дечака изађе на игралишта и спортске терене, где ће са својим породицама уживати у игри и стицању важних животних вештина - рекла је она.

Задовољство овим партнерством нагласио је и селектор репрезентације Александар Ђорђевић и амбасадор УНИЦЕФ-а у Србији.

- Драго ми је, као националном тренеру и као амбасадору УНИЦЕФ-а у Србији, да КСС и УНИЦЕФ започињу сарадњу. Делимо исте вредности и сматрамо да је спорт важан за развој деце и стварање здравог друштва у којем свако дете има шансу да расте, учи, да се игра и развија. Више од 10 година сам амбасадор УНИЦЕФ-а и поносан сам на вредности за које се та организација залаже - рекао је Ђорђевић.

Он је додао да кошаркашка репрезентација Србије током историје, из генерације у генерацију, представља најпозитивније људске и спортске вредности.

- Ми нисмо наследили овај дрес, ми смо га позајмили и знам да сви играчи и чланови тима имају посебан однос и поштовање према њему и свему што репрезентација представља - истакао је Ђорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације