ТРИ секунде пре краја другог финалног дербија Суперлиге, крило Партизана Раде Загорац погодио је победничку тројку. Три минута пре тога, Црвена звезда је имала у рукама значајних седам поена предности и велику шансу за тешко достижних 2:0 у серији на три тријумфа.


- Добро је што није била одлучујућа утакмица. Овако, потенцијално ће се играти још три и нема потребе да толико обраћамо пажњу на тај кош. Требало би да анализирамо неке друге стваре, а не ту тројку у последњем нападу Партизана. Наше грешке су довеле до пораза, али не би било незаслужено ни да смо ми победили - сматра капитен српског и јадранског шампиона Бранко Лазић. - Знатно тврђа утакмица од прве, што се и очекивало. Нисмо имали лаке поене из одбране, чиме бисмо добили и веће самопоуздање у нападу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗАГОРАЦ ЗАПАЛИО „ПИОНИР“: Партизан тројком три секунде пре краја изједначио у финалној серији против Црвене звезде

БЕЗ ДОБРИЋА У ТРЕЋЕМ МЕЧУ БЕК Црвене звезде Огњен Добрић доживео је болну дисторзију скочног зглоба, када је доскочио на ногу Радета Загорца. Терен је напустио уз помоћ саиграча, а касније је на колицима одвезен у свлачионицу. Чекајући лекарски извештај о тежини повреде, јасно је да ће Добрић пропустити трећу утакмицу у суботу, можда и остатак финалне серије Суперлиге.


Звезда је ове сезоне у чврстом загрљају са драматичним плеј-оф серијама. Одиграла је максималне три утакмице у полуфиналу АБА лиге са Партизаном и свих пет у финалу против Будућности.


- Не би било занимљиво да се све брзо заврши - са смешком констатује Лазић. - Навикли смо ове сезоне да то буде мало дуже. Нека буде као у АБА лиги, немам ништа против.

Трећи финални вечити дерби на програму је у суботу (19.00), овог пута пред навијачима четвороструког узастопног националног првака.


- Не можемо много да тугујемо, јер нас чека следећа утакмица. Морамо што пре да се прегрупишемо и спремни уђемо у трећи меч - каже центар црвено-белих Душан Ристић, који је за само 13 минута у неподношљивим климатским условима постигао девет поена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тринкијери: Загорац је имао мотив да погоди; Томић: Мора да се игра 40 минута


- Било је тешко, али то не сме да буде изговор. Свима је тако. Морамо да будемо јаки физички и ментално, јер нас поново очекује тврда утакмица. Како год окренеш, наши дуели са Партизаном ове сезоне, осим треће у полуфиналу АБА лиге, били су на једну лопту.


И у трећем мечу тактика неће играти пресудну улогу, јасно је шта одлучује у вечитим дербијима ове сезоне.


- Нема много филозофије, морамо да одговоримо на њихову чврсту игру, да победимо и Партизан и ову врућину у хали - констатује Ристић.