KОШАРKАШKИ клуб Партизан одлучио је да не даје изјаве и да се не оглашава после првог сусрета финалне серије, тако да су новинари остали без коментара поражених играча. Једина реакција из црно-белог табора била је изјава тренера Тринкијерија на конференцији.

Са друге стране, црвено-бели су били расположени да прокоментаришу вечерашњи сусрет "вечитих" ривала.

Велике дуеле као и неколико пута ове сезоне водио је Бориша Симанић са Новицом Величковићем и успео је да оствари веома добар учинак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У ПАРТИЗАНУ БЕСНИ ЗБОГ ОДЛУКА АРБИТАРА: Неизвесно даље учешће црно-белих у КЛС

- Новица је искусан играч, игра на лоу-посту, упознат сам са тим. Он је тако дао неке поене, ја сам убацио споља - прокоментарисао је Бориша. - Одлична и чврста утакмица, на велики број поена. Нама више одговара кад је мање кошева, јер увек преламамо противника на домаћем терену одбраном, а то баш није било најбоље. Трудићемо се чвршће да уђемо у следећи дуел. Дужина утакмице нас није пореметила јер смо све време имали подршку наших навијача.

Једна од одлучујућих тројки била је дело Огњена Добрић, који је пре свега прокоментарисао велику врућину у хали и тешке услове за игру.

- Kако је нама тако је и њима. Тако да морамо да играмо са тим, било је напорно али битно је да смо одрадили наш део посла, победили и одбранили наш домаћи терен. Сви играчи су допринели победи. Никад није готово, мора да се игра до краја, десио нам се пад, они су пришли и повели. Али ми смо успели да се извучемо у четвртој четвртини. Погађали смо бацања, шутеве... Примили смо велики број лаких поена на домаћем терену, тренер не може да буде потпуно задовољан, нисмо их намучили довољно, морамо озбиљније да одиграмо у другом сусрету.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић: Коцка, а не кошарка

Није Kеј Си Риверс био шутерски добро расположен, али се трудио да пронађе друге начине да допринесе екипи.

- Тежак меч, такви су дуели највећих ривала. Има много ту детаља и углавном добија онај ко направи мање грешака. Овог пута смо стекли двоцифрену предност, па смо се можда мало опустили. Не смемо то да поновимо. Морало да држимо јак ритам константно. Очекујем да ће у другом дуелу бити више тактичких бравура и мање поена - поручио је Риверс.