ЗВЕЗДА И БУДУЋНОСТ ВАН СВОЈИХ ДРЖАВА: Декларација Цедевите о финалистима АБА лиге

В.Н.

среда, 22. 05. 2019. у 22:57

ЗВЕЗДА И БУДУЋНОСТ ВАН СВОЈИХ ДРЖАВА: Декларација Цедевите о финалистима АБА лиге

ИНЦИДЕНТИ Навијачи Звезде насрнули на играче Будућности фото М. Вукадиновић

Писани документ подразумева и захтев да се у минимално наредне две сезоне све међусобне утакмице Будућности и Црвене звезде играју ван држава у којима су ова два клуба регистрована
НЕМИЛА дешавања у финалу АБА лиге између Црвене звезде и Будућности очигледно неко жели да усмери у своју корист. Да је тако, сведочи и писани документ који на седницу Скупштине у петак, 24. маја покушава да, како су "Новости" успеле да сазнају, уведе - Цедевита. Загребачки клуб је већ спремио, како је назвао, "декларацију", којом би да изађе пред остале чланове Скупштине, са жељом да се сви клубови писмено сложе са тим.

Између осталог, у "декларацији" се позивају сви клубови да се "ограде од начина навијања и организације утакмица, приказаних у финалној серији, које ни на који начин нису биле у спортском духу нити одражавале основне постулате на којима почива АБА лига, првенствено на фер-плеју и нултој стопи толеранције на насиље".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УОЧИ СКУШТИНЕ АБА: Игокеа напушта лигу ако буде разговора о Приштини

СЛОВЕНИЈА, МАКЕДОНИЈА, ХРВАТСКА... АКО би се усвојила "декларација", то би практично значило да би Будућност могла да игра у Хрватској (без Сплита), Словенији или Србији, а Звезда у Хрватској, Словенији или Македонији.

Све ово није спорно, као ни део предлога "декларације" у којем се "у намери спречавања сличних догађаја, предлаже да се на Скупштини допуне правила којима ће се омогућити телима наше асоцијације да брзо делују и спрече овакве догађаје". Али је "занимљиво" тражење да се "утврди да су изгреди у финалној утакмици у потпуности кошаркашки делегитимирали освојену титулу", као и захтев да се "у минимално наредне две сезоне све међусобне утакмице Будућности и Црвене звезде, играју ван држава у којима су ова два клуба регистрована, односно минимално 400 км од седишта, као и без присутности публике".

Видећемо да ли ће клубови уопште подржати "декларацију", а затим је увести и као тачку расправе у Скупштини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Dejan

22.05.2019. 23:45

Ma neka izađu naši iz te lige već jednom . Ona je i napravljena da bi se razvijala košarka isključivo u Hrvatskoj pa i u Crnoj Gori. Neka ih neka igraju sami , zašto mi da ih učimo i vučemo . Neka trkaljaju tamo gde im je i mesto a mogli bi i da se ujedine . Ionako idu u tom pravcu. Srbi su sami sebi dovoljni !

Uroš

23.05.2019. 14:25

@Dejan - Partizan nije hteo da igra tu aba ligu dve godine, dok se ,,miljenica,, žestoko borila i ostali klubovi iz Srbije da se igra, pa sad vidite ko je kriv za sunovrat.

Igor

23.05.2019. 00:31

Nista registrujemo Zvezdu u Mitrovici i igramo u Beogradu. Ovi misle sa Covicem da se igraju

Pantelija

23.05.2019. 04:57

Finalna serija u ABA ligi, i od strane Zvezde i od Buducnosti, odigrana je u duhu nasilja koje je nedopustivo za bilo koji sportski dogadjaj, ako ostane nekaznjen, nijedna utakmica u ABA ligi nece biti sportski vec nasilnicki karakter. Ljudi su u pravu ovakav stav cedevite ima pomirljujuci karakter i treba ga podrzati.

Superhik

23.05.2019. 06:55

Prigradski, Budućnost, pa i KKP su pokazali da NE MOGU organizovati normalnu utakmicu. Zapravo utakmice finala su Čovićv i Bokanov organizovani kriminal. Ova ideja treba da se usvoji u potpunosti.

TADIJA ZEMUN

23.05.2019. 08:27

sto se tice titule ZVEZDA je dominirala cele sezone,ima samo jedan poraz,a videlo se u finalnoj seriji sta se desavalo, u prve dve utakmice buducnost je bila razbijena,takodje i u petoj,crnogorci su znali da samo dizanjem tenzije i nesportskim desavanjima mogu nesto da pokusaju

Deki Bre

23.05.2019. 09:08

Ma nek napuste ligu akonim se ne sviđa. Ne bi bilo prvi put,tako su i '91. Nek igraju sami sa sobom.