Председник КК Црвене звезде Небојша Човић после освајања титуле у АБА лиги и победе над екипом Будућности у мајсторици (97:57) истакао је са његов клуб сјајно одрадио целу сезону.

- Мислим да смо сјајно одрадили комплетну лигу, и полуфиналу и финалну серију, што су показали резултати, односно разлике са којима смо добили екипе на супротној страни - рекао је Човић новинарима после меча.

Човић је рекао да је очекивао да велику резултатску предност и у одлучујућем мечу.

- У неколико наврата сам рекао ако се сведемо на спорт и имамо потпуну регуларност, онда немамо шта да бринемо. Као што сте видели, када се то догоди онда су резултати разлике 19, 20, 38 и 43 поена", рекао је он и објаснио како су црвено-бели дошли до овог резултата:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РЕПЕША СЕ НИЈЕ ПОЈАВИО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ; Кол се обратио АБА лиги: Најгора утакмица!


- Звезда је доминантна. Можда многи нису веровали у овај тим на почетку, кад смо правили новог тренера. Знамо да радимо посао, знамо да се боримо и са видљивим и невидљивим непријатељима. Треба бити упоран и веровати у оно што сте направили као план да дођете до одређеног циља. То већ радимо годинама уназад и зато имамо резултате.

Човић је упитан и колико је резултат из прошлогодишњег финала утицао на резултат вечерашњег сусрета.

- Нећу да се враћам на прошлу годину. Нас је прошле године од овог резултата делила једна несретна лопта, да не анализирам све оно што је претходило. Сваке године сте искуснији, уколико нисте ни сујетни ни бахати и уколико сте стално спремни да учите без обзира колико знања имате. То је јако добро за мозак јер је то важан мишилћ који стално треба тренирати - рекао је Човић.

Човић се осврнуо на дешавања због којих је меч почео са више од сат времена кашњења.

- Оно што је било на почетку то је било нешто због чега сам јако бринуо. На прљаве акције које су се дешавале у Погирици морала је да уследи реакција. Немам намеру да о томе вечерас причам о томе. Мислим да је била фантастична атмосфера. Знам шта је било припремано као провокација и извињавам се јавности због оног што се десило на почетку и што је искоришћено. Не бих да анализирам како се догодило, како је који играч излазио на терен и појединици који су били задужени за обезбеђење, а нису из Црвене звезде. То је сада небитно. Битно је да смо дошли до циља и да смо издржали један малтене затвориски режим од уторка до повратака из Подгорице. Честитам стручном штабу, играчима, управи и менаџменту. Истрајали смо и издигли се како приличи Београду и Србији - рекао је Човић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДИН УРАГАН ЗА ЕВРОЛИГУ: Црвено-бели декласирали Будућност у мајсторици финала и освојили четврту АБА титулу


Упитан да прокоментарише да ли су изјаве тренера Будућности Јасмина Репеше допринеле оваквој атмосфери у финалној серији, одговорио је:

- Смешно ми је да причам о тренерима, али са мојим искуство од 52 године где сам радио са врхунским тренерима са ових простора, никада нине добро када тренери изгубе са великом разликом да алиби траже у некаквим причама. Такаа се закувала цоррба, после чега је интересантно саопштење. Сада вам директно кажем, Звезда се ни на првој ни на другој утамици, а ни на овој данашњој, није се бавила организацијом вређања, прављења транспарената... Запамтите, никада.. Данас смо се бавили организацијом да спречимо ту реакцију, што је нормално".

Додао је да менаџмент АБА лиге мора да поведе рачуна и о детаљима прославе.

- Јер прославе шампиона морају да буду шампионске, европске, а не на брзака - поручио је Човић.