Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да је приморан да реагује на врло "необичну" и до сада, како се наводи, незабележену ситуацију која утиче на регуларност АБА лиге и завршницу тог такмичења.


- Црвена звезда је дошла до сазнања да су службеници АБА лиге, комесар за делегирање судија Изток Ремс и службеница Вања Вујичић смештени од 12. априла, током свог боравка у Београду у хотелу Краун плаза који је званични хотел АБА лиге, а да је од 13. у истом смештен и директор Крешимир Новосел. Та чињеница није у складу са пропозицијама АБА лиге, може да доводе у сумњу регуларност такмичења и целе финалне серије, из простог разлога што се у истом хотелу налази и комплетна делегација, играчки погон Будућности на челу са председником клуба и скоро комплетном управом. Таква ситуација није се никада догодила ни у једном такмичењу у организацији ФИБА, Евролиге, па чак ни у време АБА Сидро лиге - наводи се у саопштењу Звезде.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЕРОН ПОВЕО КА ТИТУЛИ: Звезда убедљива против Будућности на старту финалне плеј-оф серије


Београд као вишемилионски град, додаје се, има сасвим довољно смештајних капацитета хотелског типа да би се избегла свака могућа инсинуација на ову тему, која није потребна АБА лиги.


- Црвена звезда овим дописом не жели да прави никакав притисак пред другу утакмицу плеј-офа, нити да прејудицира неке догађаје, али смо принуђени да замолимо директора и спортског директора лиге, да што пре реше ову ситуацију која никоме није у интересу и да пронађу неко друго решење за смештај својих службеника, посебно у овом тренутку када се игра финална серија регионалног такмичења - пише у Звездином саопштењу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Берон: Сваки наредни дуел је најважнија утакмица у сезони


Звезда је навела да ће се максимално придржавати свих чланова пропозиција такмичења и да то очекује од свих учесника и актера финалних утакмица, управа, играчких погона, али и службеника АБА лиге.


Црвена звезда и Будућност играју финалну серију АБА лиге. Прва утакмица завршена је победом српског клуба, а друга ће се играти у недељу такође у Београду.