Хуманост не познаје границе. На свом примеру је то показао Никола Миротић. Кошаркаш Њу Орлеанс Пеликанса је покренуо акцију за помоћ породици Варга из Боровог села код Вуковара.

Наиме, шпански репрезентативац, црногорског порекла, је решио да ће за сваку погођену тројку током Божићног поста донирати 500 евра за куповину куће породици Варга. Самохрани отац Радослав подиже шесторо малолетне деце која тренутно живе у нехуманим условима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Паркер има велике планове за Асвел: Буџет 15 милиона евра и напад на фајнал-фор

У првом мечу против Вашингтона је Миротић погодио три тројке из седам покушаја па је тако цифра за помоћ увећана за 1.500 евра.

- У светлу надолазећих Божићних празника, желим да обрадујем оне којима је то најпотребније. Управо из тог разлога, за сваку постигнуту тројку на утакмици, донираћу добровољни прилог од 500 евра који ће бити искоришћен за куповину куће самохраном оцу Радославу који подиже шесторо деце - написао је Никола на друштвеним мрежама.

Православни верници су у среду 28. новембра започели Божићни пост који ће трајати 40 дана, до 7. јануара и најрадоснијег хришћанског празника. У том периоду ће Миротићеви Пеликанси одиграти 20 утакмица закључно са Божићем и дуелом против Мемфиса.