СРБИЈА ће прву утакмицу квалификација за Светско првенство у Кини 2019. одиграти без играча из евролигашких клубова.

За меч са Аустријом у петак у хали "Александар Николић" (20.00), сутра ће се у хотелу "Краун плаза" окупити четрнаесторица са списка од 24 кошаркаша: Стефан Пено (Алба), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Миленко Тепић (Бриндизи), Алекса Раданов (ФМП), Алекса Аврамовић (Варезе), Иван Паунић (Тофаш), Вања Маринковић (Партизан), Дејан Тодоровић (Билбао), Марко Симоновић (Зенит), Милан Мачван (Бајерн), Сава Лешић (Отингер), Стефан Бирчевић (Истанбул), Мирослав Радуљица (Ђангсу Драгонс Кина) и Ђорђе Гагић (Јешилгирешун).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВУЈОШЕВИЋ ДОБИЈА ПОЈАЧАЊЕ: Вилбекин игра за БиХ

Плејмејкер Бајерна Стефан Јовић још је на терапијама због повреде шаке, док су за сада недоступни Василије Мицић (Жалгирис), Немања Недовић, Драган Милосављевић, Дејан Мусли (Уникаха), Бранко Лазић, Немања Дангубић, Никола Јовановић (Ц. звезда), Никола Милутинов (Олимпијакос) и Марко Гудурић (Фенербахче).

- У контакту смо са евролигашким клубовима, покушавамо да добијемо неке играче за другу утакмицу са Грузијом у понедељак - каже за "Новости" Јовица Антонић, помоћни тренер националног тима. - Мало је нерегуларно да Фенербахче пушта тројицу турских репрезентативаца, али не и Марка Гудурића. Видећемо да ли ће се појавити у суботу...