Растанак са Лазетићем: УО Војводине споразумно раскинуо уговор са спортским директором

С. БАЈИЋ

среда, 08. 07. 2020. у 22:13

Растанак са Лазетићем: УО Војводине споразумно раскинуо уговор са спортским директором

Никола Лазетић фото: Н. Скендерија

Нисмо били у лошим односима, али нисмо имали ни контакт - истиче тренер Новосађана Ненад Лалатовић
УПРАВНИ одбор Војводине у среду је одлучио да споразумно раскине уговор са Николом Лазетићем и да у што скорије време реши питање новог спортског директора. Љубомир Апро, потпредседнимк клуба, наглашава да је реч о коректном завршетку сарадње и потврђује да је тренер потражио појачања на позицији бека, штопера и шпица.

За такмичење на три фронта, Ненад Лалатовић, тренер Војводине, жели појачање у свакој од линија тима. То ће данас предложити Управном одбору и уједно, предочити план и програм припрема који је сачинио у три варијанте.

- План А, ако шампионат стартује 1. августа, подразумева припреме на нашем "Вујадину Бошкову", уз већ заказане утакмице са Бечејом (11. јул), Сремском Митровицом (18), Академијом Пушкаш (25) и са још два ривала - каже Лалатовић. - Уколико првенство почне касније, што ће условити ситуација са пандемијом, имамо и план Б и план Ц, јер морамо бити спремни, с обзиром на високе амбиције.

У складу с тим, стратег победника Купа Србије, жели у професионалном погону најмање 24 играча да би, како истиче, не само појачао конкуренцију, него и имао довољан фонд за трку на три колосека и велики број утакмица који предстоји.

- Надам се да ће ми руководство на челу са Војиславом Гајићем, Душаном Бајатовићем и Љубомиром Апроом изаћи у сусрет. Зато сам и покренуо питање спортског директора. Одмах да кажем, нисам прозивао Николу Лазетића, с којим нисам у лошим односима, али немамо контакт. Мени је помоћ потребна и сматрам да је и Војводини потребан спортски директор. Апсолутно ништа друго нисам тражио, него оно што сматрам сасвим нормалним и уобичајеним - истиче Лалатовић.

ПОВРАТАК КВАРТЕТА СА ПОЗАЈМИЦЕ
У ВОЈВОДИНУ су се са позајмице из прволигаша Кабела вратили: Марко Бјековић, Марко Мандић, Ђорђе Пантелић и Горан Вуклиш, који ће покушати да се наметну тренеру Лалатовићу, чију екипу, засада, није нико напустио.

- Сви су орни, жељни рада, само Мирко Топић, који још има проблем с повредом, тренира самостално и слабијим интензитетом - каже Лалатовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације