ПОЛИТИКА СЕ ОЗБИЉНО УМЕШАЛА У ФУДБАЛ: Италијани траже да УЕФА промени домаћина финала ЛШ 2020.

Новости онлине

уторак, 15. 10. 2019. у 10:33

ПОЛИТИКА СЕ ОЗБИЉНО УМЕШАЛА У ФУДБАЛ: Италијани траже да УЕФА промени домаћина финала ЛШ 2020.

Фудбалери Турске после меча са Француском фото: ЕПА

Фудбал не сме да се претвара ни у шта што доприноси политичкој промоцији, дипломатски је рекао потпредседник УЕФА

Репрезентативци Турске су извођењем војничког поздрава, упућеног војницима своје земље који су по налогу Ердогана пошли у војну акцију против Курда у Сирији, после утакмице са Албанијом и Француском, дигли толику прашину да се догодило оно што УЕФА и ФИФА строго забрањују – политика се умешала у фудбалска дешавања.


Министар спорта у Италији Винћенцо Спадафора је отишао толико далеко да је послао писмени захтев председнику УЕФА Александру Чеферину у ком га моли да се Истанбулу одузме домаћинство финала Лиге шампиона 30. маја 2020. године.


Тим поводом огласио се и потпредседник УЕФА Мишел Ува који је истакао у разговору за Радио Уно да је “рано да се доводи у питање промена места одигравања финала Лиге шампиона”, а прокоментарисао је и недопустиво понашање фудбалера Турске:


- Политички тренутак није најбољи, чак и ако постоји јасно раздвајање политике и спорта. Фудбал не сме да се претвара ни у шта што доприноси политичкој промоцији. Савези, играчи и тренери су детаљно и добро упознати са прецизним правилима УЕФА, а кршење тих правила захтева допунску истрагу и по потреби санкцију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Dragacevac

15.10.2019. 14:16

samo jos mi falimo pa da budemo na stubu srama a ako u politici nije sport gde ovi toboznji demokrate zure

Mirijevac

15.10.2019. 14:59

Stojadine kad americki kerovi to rade onda je drugacije... Americki pasos ipak ima tezinu

Dobrivoje038

15.10.2019. 16:22

@Mirijevac - Vama radikalcima sve smeta, pustite kerove n’a miru to su divne zivotinje. Moj pas je vrlo tuzan zbog vaseg komentara, ne razume zbog cega vi mesate sport, politique i zivotinje ?? Unapred vas molim da mu se izvinete, moj pas se zove Rex

Ercov 78

15.10.2019. 15:46

Ma da, tek sada se umešala politika u fudbal, do sada je sve radilo besprekorno. Ma daj...