БЕЗ Немање Матића, Антонија Рукавине, Луке Јовића, Александра Пријовића, али са Гудељом, Милуновићем, Милетићем, Гобељићем и Андријом Павловићем. Селектор Србије Љубиша Тумбаковић објавио је јуче списак играча на које рачуна за пријатељски меч са Парагвајем 10. октобра (највероватније у Крушевцу) и квалификациони дуел за ЕП 14. октобра у Литванији.


- Идеја је била да селектирамо и скаутирамо још неке играче који су одавно у нашем фокусу. Ово је на неки начин поечтак припрема за важније мечеве који долазе у новембру, а поготово за бараж који нас чека на пролеће. На овом списку је било места и за Партизановог младог штопера Страхињу Павловића, који игра много добро, али је процењено да је потребнији младој селекцији - рекао је Тумбаковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дмитровић одбранио пенал, Еибар победио Селту


На конкретно питање зашто на списку нема Јовића, али и даље са њега изостаје Пријовић, пошту су "орлови" у дефициту са нападачима, Тумбаковић је био јасан:


- Имамо најмање 60 играча у нашем фокусу. Понављам, желимо да на, условно речено, мање важним мечевима, иако је резултат увек примаран, пробамо и неке играче који нису били у А тиму.


ПОВРАТАК ГУДЕЉА

ГОЛМАНИ: Дмитровић (Еибар), Рајковић (Ремс), Радуновић (Верона). Одбрамбени играчи: Милетић (Партизан), Гобељић (Ц. звезда), Коларов (Рома), Младеновић (Легија), Миленковић (Фиорентина), Максимовић (Наполи), С. Митровић (Стразбур), Милуновић (Ц. звезда). Играчи средине терена: Миливојевић (Кристал Палас), Лукић (Торино), Максимовић (Хетафе), Гудељ (Севиља), Гаћиновић (Ајнтрахт), Костић (Ајнтрахт), Радоњић (Марсељ), Тадић (Ајакс), Љајић (Бешикташ), Милинковић-Савић (Лацио) и нападачи: Митровић (Фулам), Павков (Ц. звезда), Павловић (Апоел).