ЛОПТА СЕ САД ЛАКШЕ КОТРЉА: Суперлигаши добили нове терене

С.Илијоски

недеља, 21. 07. 2019. у 21:30

ЛОПТА СЕ САД ЛАКШЕ КОТРЉА: Суперлигаши добили нове терене

Нов изглед ВИП ложе и Звездиног терена Фото М. Вукадиновић

Захваљујући помоћи ФС Србије, Заједнице, градских и републичких власти, донекле и из сопствених извора, чак 10 клубова током паузе добило је нове терене

СУПЕРЛИГА Србије, која ће носити име новог спонзора, "Линглонг тајера", стартовала је овог викенда, али захваљујући помоћи ФС Србије, Заједнице, градских и републичких власти, донекле и из сопствених извора, чак 10 клубова током паузе добило је нове терене: Црвена звезда, Партизан, Вождовац, Војводина, Раднички Ниш, Напредак, Радник, Мачва и Јавор.

Црвена звезда је заменила травнату подлогу, иако је она била постављена пре две године, а паузу је искористила да настави и радове на модернизацији западне трибине, као и око стадиона, улаза на трибине и медицинског блока. Партизан је направио велику реконструкцију терена, урадио је нову дренажу, поставио грејаче и наравно нову, квалитетну травнату подлогу. Црно-бели реконструишу и западну трибину, хол, ВИП ложе... Вождовац је заменио вештачку подлогу на свом стадиону, поставио је нову последње генерације, тако да ће услови за игру бити још бољи.

Највеће проблеме имали су стадиони у Новом саду, Нишу и Сурдулици. На "Карађорђу" су истовремено играли прошле сезоне Војводина и Пролетер, а у Сурдулици Радник и Динамо. Два новосадска суперлигаша поново ће делити терен, али сада потпуно реновиран. Припремљен је потпуно нов терен, са новом подлогом и дренажом, као и нових 35 прскалица, уместо досадашњих 12.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ПРОЛЕТЕР: Тужна успомена на некада успешни фудбалски колектив

У ИВАЊИЦУ УЛОЖЕНО 200.000 ЕВРА ЈАВОР се вратио у суперлигашко друштво, па је и стадион доживео потпуну реконструкцију, у коју је уложено више од 200.000 евра. Сем комплетне реконструкције терена, мењане су бетонске ограде дуж источне и северне стране стадиона, одрађени су и радови на трибинама...

Генерални директор Радничког из Ниша Дејан Пропадало био је поносан на то што су се готово сва обећања које је дала управа остварила, а уобличена је кроз наставак реконструкције "Чаира".

- Управа на челу са Ивицом Тончевим испунила је обећања, у рекордном року смо финансијски стабилизовати клуб, другим местом и са два узастопна изласка у Европу смо испунили резултатске циљеве, а последњи је инфраструктура. Уложена су средства у постављање нове траве, система наводњавања са поп-ап прскалицама, нових пумпи за наводњавање... "Чаир" има један од најмодернијих терена у овом делу Европе. Реновирали смо и помоћне терене, а морамо да захвалимо и градоначелнику Ниша Дарку Булатовићу, с којим радимо заједно на постављању вештачке подлоге и осветљења на теренима за млађе категорије - каже Пропадало за "Новости".

Сурдулица


Терен у Сурдулици, највише због поднебља, једва је издржао сезону и више од 30 мечева, па је доживео комплетну реконструкцију. Постављена је нова дренажа, систем заливања, поставља се нова трава, а одрађени су потребни радови и на трибинама. Стадион "Младост" у Крушевцу доживео је другу младост, јер је извршена комплетна реконструкција и модернизација, како терена тако и трибина, ВИП и новинарских ложа. Радови се приводе крају у Лучанима и Шапцу.

Шабац

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СУДИЈА ВИШЕ НИЈЕ ВАЗДУХ: Нова сезона широм планете креће са променом правила фудбалске игре

После највећег улагања у инфраструктуру у последњих 20 година више од три милиона евра, "бубамара" би требало да се котрља исто на свим теренима, што ће умногоме допринети томе да гледамо бољи, бржи фудбал. Међутим, терене је много теже одржавати у добром стању него направити, а наше клубове углавном изненади снег у децембру, па униште травнату подлогу...

Нови Сад

Светозар Стеванчевић, главни инжењер реконструкције Партизнаовог терена Фото М. Вукадиновић

ТСЦ ИГРА У СЕНТИ


НОВИ суперлигаш ТСЦ из Бачке Тополе своје мечеве у овој сезони играће у Сенти, док ће њихов нови стадион бити готов за следећу сезону. Сента има добар терен, а делимично се касни са постављањем рефлектора, па ће док се то не догоди, ТСЦ играти као домаћин у дневном термину.


Терен Инђије је добар, а Пролетер ће делити стадион са Војводином. Спартак је прошле сезоне променио траву, а крајем јесени га очекује реконструкција трибина. У зависности од пројекта, Суботичани ће или играти код куће или ће се иселити у Стару Пазову, на терен СЦ ФСС.


Крушевац


Ивањица

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Feri

22.07.2019. 05:42

Ovo je super. Biće "padavicara" bez posledica, a sudije ce imati motiv i alibi - naravno svako treba da radi ono za šta ga plaćaju.

Dragačevac

28.07.2019. 10:28

A nemate fotografije Lučanskog stadiona najbolja trava je bila u Lučanima pogledajte snimke sa utakmica isve će vam biti jasno Beograđani nemilosrdno bacaju pare i nje ih briga za bolesnu decu