Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да жели још бољу сезону у Супер лиги Србије и најавио велику борбу већ од прве утакмице против Јавора.

- Желео бих бољу сезону него што је то била претходна. Волео бих да видим леп фудбал и што више навијача на трибинама, да уживамо у сезони. Прошла сезона је била веома добра, али ћемо се трудити да је заборавимо. Знамо који су циљеви, али не бих говорио о томе да смо изразити фаворити. Биће приче о томе, али то на мене не утиче. Имамо циљеве које су зацртале претходне генерације клуба и пробаћемо да их остваримо - рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

Звезда ће у суботу у 20.00 играти против Јавора у првом колу Супер лиге Србије.

- Није било много времена за припреме, а већ смо ушли у такмичарске утакмице, мало раније него остале екипе. Почиње првенство и мислим да смо спремни. На почетку нас чека тешка и озбиљна утакмица, а тако ћемо се и понашати, спремићемо се максимално - казао је Милојевић.

Похвално је говорио о Јавору, повратнику у Супер лигу, екипи чији је некад био тренер.

- Јавор је годинама остављао добар траг у Супер лиги, без обзира на то што је прошле сезоне био друголигаш. Били су доминантни у Првој лиги, то је локалпатриотски клуб, који је добро вођен од стране Драгомира Лазовића. Тамо су ми били први кораци. Јавор је увек био тврд орах - навео је Владан Милојевић.

Тренер црвено-белих је казао да екипа још није физички максимално спремна.

- Такмичарска форма се добија из такмичарских утакмица. Сагледаћемо каква је ситуација и на основу тога ћу донети суд о саставу - рекао је Милојевић.

Није још, како је рекао, "начисто" када је реч о саставу и да ли ће и кога одмарати између две утакмице у европским квалификацијама за Лигу шампиона.

Хуан Кањас и Радован Панков су здравствено "океј", док проблема има португалски нападач Томане, за кога је рекао да је "за дуже стазе" и да са њим треба да се буде посебно обазрив.

Поново је истакао да га занима само прва следећа утакмица и да не дозвољава играчима да размишљају о дуелу са ХЈК Хелсинкијем који је у среду и да не жели да било ко у клубу другачије размишља.