Фудбалери Партизана почели су данас припреме за нову сезону у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Тренеру Сави Милошевићу се на прозивку јавило 25 фудбалера, међу којима су новајлије Периша Пешукић (Будућност), Игор Вујачић (Зета) и Доминик Динга (Урал), Сејдуба Сума се вратио са позајмице из Макаби Хаифе, као и Огњен Ожеговић из руског Арсенала.

Данило Пантић и Светозар Марковић се налазе с младом репрезентацијом Србије, као и још једно појачање, Александар Лутовац (Рад), док су дуже одморе добили Владимир Стојковић, Немања Р. Милетић, Зоран Тошић, Милан Смиљанић, Марк Валијенте, Александар Шћекић, Горан Закарић и Рикардо Гомеш.

У односу на прошлу сезону, нема капитена Саше Илића, који је завршио каријеру.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЕРИЈА ПОТПИСА У ХУМСКОЈ: Партизан представио три појачања

Припреме су почели: Филип Kљајић, Александар Поповић, Никола Лакчевић, Страхиња Јовановић, Огњен Ожеговић, Сејдуба Сума, Армин Ђерлек, Филип Стевановић, Саша Зђелар, Немања Николић, Страхиња Павловић, Златан Шеховић, Ђорђе Ивановић, Лазар Павловић, Миљан Момчиловић, Муса Нџаи, Бојан Остојић, Периша Пешукић, Игор Вујачић, Доминик Динга, Мирослав Вулићевић, Немања Г. Милетић, Радивој Босић, Слободан Урошевић и Дејан Георгијевић.

Председник клуба Милорад Вучелић најавио је напад на "дуплу круну" у следећој сезони и пласман у групну фазу Лиге Европе.

- Партизан увек мора да рачуна на два трофеја и што бољи пласман у Европи. Желим вам успех у сезони. Чека вас годину дана тешких такмичења, а ми ћемо, као управа, учинити све што је могуће да вам помогнемо - рекао је Вучелић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗА ГОМЕША ЧЕТИРИ МИЛИОНА: Ал Ахли заинтересован за нападача Партизана

Он је истакао да је, међутим, одговорност на играчима за резултате на терену.

- Морамо урадити све што можемо да превазиђемо могућности. Ми смо веровали и када су нас обезвређивали и вређали, и показало се да је та вера оправдана - рекао је Вучелић на прозивци у СЦ Телеоптик.

Црно-бели из Телеоптика путују на Златибор, где ће радити од 21. до 27. јуна, а од 3. до 13. јула боравиће у Словенији.