Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да пораз у финалу Купа Србије од Партизана може да буде и добра ствар, колико год то гордо звучало.

- Морам да честитам својим играчима на целој сезони која је била напорна. Можда је, колико год гордо да звучи, дошло у добром тренутку, да се ми сами запитамо, видимо где смо и шта смо и са каквим снагама ћемо и шта нам је потребно за нову сезону. Играчи иду на заслужен одмор и веома брзо нас очекује окупљање и поново једна напорна сезона, ништа лакша или тежа од ове претходне - рекао је Милојевић новинарима после утакмице.

Звезда је поражена од Партизана 1:0 и тако пропустила прилику да освоји Куп Србије, али и "дуплу круну".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОСТОЈИЋ ОСВОЈИО “МАРАКАНУ”: Партизан надиграо Звезду и одбранио трофеј у Купу

Милојевић је честитао Партизану на трофеју у Купу.

- Екипе су играле да направе што мање грешака. Ако бисмо погледали утакмицу у самој припреми, претпоставили смо и очекивали Партизан у блоку са контранападима, са нашом отвореном игром. Нисмо једноставно налазили решења јер нисмо имали хитрину и брзину, оно све што нас је красило. Много играча је било ван игре. Нисмо имали ни изгледну шансу... Партизан нам је дао гол из прекида и за толико победио и освојио Куп - казао је Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Поклони за Милијаша и Илића уочи финала Купа

Стао је у одбрану својих играча.

- Немојте да пуцате због овога. Никад нисмо причали да ли је неко прецењен или потцењен. То су тешке речи које лако употребљавамо. Ти исти играчи су донели Звезди ово што су донели и не можете да дођете после једне овакве утакмице... Увек преузимам апсолутну одговорност, ја их тренирам и бирам. Они само треба да изнесу оно што смо се договорили. Много пута смо имали јасан план, знали шта смо хтели. У последње време нам недостаје страст. Партизан је имао страст. Ми је нисмо имали данас, ни у последње време. Питање је зашто је то тако. Анализираћемо и видети где смо то погрешили - рекао је Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Боаћи још не може на терен због повреде: Спреман за европску сцену

Додао је да очекује да ће екипа бити спремна за нову сезону.

- То је сасвим нормално. Тако то дође. Постоји притисак, а ми смо у последње време бити растерећени. Играчи су ко зна где у својим главама, једва чекају да се заврши сезона. Једноставно су такви и морамо да нађемо неко решење. То није добро и не треба да буде тако, али шта год да хоћемо да урадимо следеће сезоне, ову морамо да заборавимо и кренемо од нуле. Имамо пуно изазова и мислим да ова екипа то може. Биће нових играча, 'свеже крви'. Надам се да ћемо уз добре припреме бити спремни за квалификације - навео је Милојевић.

По његовим речима, Партизану је цела сезона стала у ових 90 минута, а његовој екипи и "не баш тако".

Милојевић је рекао да ће искористити неколико дана да заборави ово и одморити, а да га врло брзо очекују нове обавезе.