МАНЧЕСТЕР сити је доживео озбиљан финансијски губитак због егзодуса младих талената. Доласком власника шеика Мансура огроман новац је уложен, како у стварање шампионске екипе тако и у унапређивање омладинског погона, али када се погледа шта се дешава са младима из Ситијеве академије, делује да на том пољу и није баш све сјајно.


Прецизни британски статистичари су израчунали да 11 састављених из академије тренутног шампиона Премијер лиге тренутно вреди 350 милиона евра, а редове Ситија су сви заједно напустили за нешто мање од 100 милиона. Најзвучнија имена која се налазе на овом списку су Кијеран Трипије (Тотенхем), Денис Суарез (Барселона) И Џејдон Санчо (Борусија Дортмунд). За младим Санчом могу посебно да жале, имајући у виду сезону коју има у Бундес лиги, а сличним путем је пошао и Брахим Диаз, који је тренутно у Реал Мадриду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГЛАСИНЕ СВЕ ГЛАСНИЈЕ: Гвардиола преузима Јувентус 4. јуна


Да можда није баш све тако црно, показује пример Фила Фодена. Млади енглески репрезентативац је ове године уживао огромно поверење Пепа Гвардиоле, а сигурно ће му остати у памћењу гол против Тотехнема у једној од најбитнијих утакмица за титулу.

Млади играчи у великим клубовима често пате науштрб резултата, али када имате овакву концентрацију талената на једном месту као у Манчестер ситију, делује да би проценат младих из академије у првом тиму требало да буде већи.