РИЧМОНДУ Боаћију се није баш у потпуности потрефио повратак у Црвену звезду, јер је у току сезоне био три пута повређен у невреме. Није га било у другом делу Лиге шампиона, затим на старту пролећа, а ни на крају кад се славила титула и играло финале купа.


Изостао је и са списка Гане за Куп Африке у Египту јер је повреда лигамената залечена, али недовољно да би истрчао на терен и играо од почетка. Селектор Џејмс Квеси Апија је после разговора са Боаћијем, директорима и тренером Звезде одлучио да га скине са списка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БОАЋИ СПЕЦИЈАЛНИ ГОСТ: Одржан турнир у знак сећања на Ивицу Стојановића


- Много смо причали, размишљали и извагали да је најбоље да не идем у Гану кад нисам 100 одсто спреман, већ да се потпуно опоравим за наредну сезону. Жао ми је што не могу да играм за Гану - каже Боаћи.


За Боаћија нема предаха, паузу од 15 дана искористиће да се потпуно рехабилитује и да на почетак припрема дође здрав.


- Недостаје ми играње, веома сам мотивисан да са Звездом поново покушам да уђем у Лигу шампиона. Имамо одличан тим, тренер остаје, очекујем да поново играмо Европу - сматра нападач из Гане.


Сезона ће вечерас званично да буде завршена за црвено-беле, осим за фудбалере који ће у наредном периоду имати обавезе према најјачим или младим рерпезентацијама својих земаља.