НЕДУГО по обелодањивању одлуке да се финале Купа Србије премешта из Ниша у Београд и воље жреба да домаћин завршне представе буде Црвена звезда, из Хумске је стигла реакција у виду званичног саопштења које преносимо у целости.


- ФК Партизан изражава истинску забринутост али не и велико изненађење услед одлуке коју је данас донела Такмичарска комисија ФСС у вези са одређивањем домаћина финалне утакмице Купа Србије. Већ у среду увече, добри позваоци овдашњих фудбалских прилика саопштили су да ће финале Купа бити одржано у Београду и то на стадиону "Рајко Митић". Требало нам је 36 часова да се у ову пророчку вест уверимо развојем данашњих догађаја.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СПЕКУЛАЦИЈЕ ОКО ДОМАЋИНА ФИНАЛА КУПА: Ако ФСС држи до речи - Ниш!

Тако смо присуствовали судобоносном следу догађаја: ИО ФСС, који је одредио Ниш за домаћина финала Купа у првом делу такмичарске сезоне у нашем најмасовнијем такмичењу, пренео је данас надлежност Такмичарској комисији ФСС у одлуци за променом домаћинства.

Уколико се томе здружи да је Такмичарска комисија без било каквог образложења донела одлуку да се домаћинство финала Купа измести из Ниша и повери Београду, а потом одржала жреб у којем није активно учествовао представник ФК Партизан, добијени резултат одговара у потпуности најави којој смо сведочили у среду увече, одмах после завршетка полуфиналне реванш утакмице.


ФК Партизан упућује питање које су то околности сада узроковале промену домаћинства и измештање финалне утакмице Купа из Ниша у Београд када су сви услови, онакви какви су били у време када је Ниш одређен одлуком ИО ФСС, и сада идентични када је Такмичарска комисија ФСС донела одлуку о измештању? Делује да је једина нова и нерадо примљена околност баш та да се бранилац трофеја нашао у финалу и да је у прилици да четврти пут узастопно освоји Куп Србије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Потпредседник Партизана о домаћинству финала Купа: За нас постоји само град Ниш

Ова околност је непобитна и верујемо таква да ће ФК Партизан као и више пута у овој сезони показати да је снажнији од свих жребова, наглих преноса надлежности, одлука без образложења и часно заокружити свој трновит пут до успеха - стоји у саопштењу црно-белих.