Ајмо одмах на Мундијал

Н. ИЉУКИЋ

06. 10. 2017. у 06:14

Ајмо одмах на Мундијал

Репрезентативци Србије фото: Н. Параушић

Фудбалска репрезентација Србије би вечерас (20.45) победом у Бечу остварила сан. Тадић: Дошли смо у Аустрију са жељом да овде решимо питање одласка на Светско првенство

ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА “НОВОСТИ”: БЕЧ

СРБИЈА је у граду у којем је већ узела пелцер за један Мундијал. Било је то са "орловима" Радомира Антића на путу ка Јужној Африци, у октобру 2008. године. Од јуче су "орлови" Славољуба Муслина такође у Бечу у којем желе да победом, коло пре краја квалификација, овере пут на СП у Русији.

Србија је толико близу тог циља и толико испред првих пратилаца, Велса и Републике Ирске, да нам се чини да може као Болт да се осврне који пут пре проласка у циљ. Аустријанци се не питају више ни за шта... Питају се само Србија и њених најмање 25.000 навијача вечерас на стадиону "Ернст Хапел".

- Наша је обавеза да будемо на досадашњем нивоу, а колона у којој је "нула" пораза довољно говори колико је репрезентација Србије била посвећена коначном циљу и добрим резултатима. Желимо да се непоражени вратимо и из Беча, а идеалан сцанарио би био да већ у овој утакмици победимо и срушимо све рачунице практичним пласманом на Мундијал - најављује вечерашњи дуел Славољуб Муслин.

Селектор Србије је недавно, за "Новости", врло сликовито најавио да са својим тимом не долази у Беч на чувену сахер торту, већ по три најважнија бода у квалификацијама.

МУСЛИН ДЕБИТУЈЕ НА "ХАПЕЛУ"СЕЛЕКТОР Србије Славољуб Муслин је водио многе тимове, а сада и репрезентацију Србије. Као играч и тренер је у богатој каријери био на многим стадионима, али...
- Први пут сам у Бечу на стадиону "Ернст Хапел", на некадашњем "Пратеру". Занимљиво здање, препуно историје и лепих сећања за све навијаче Србије - открива Муслин, за "Новости".

- Добро смо анализирали игру Аустријанаца. Евидентно је да имају одређених проблема око састава тима, јер им је прва звезда Давид Алаба отказао пре прозивке, а уз њега и још петорица стандардних играча. Мислим да је у овом тренутку за њих убедљиво највећи проблем што немају левог бека, јер је Мартин Хинтерегер био практично незаменљив на тој позицији. Међутим, нисам дозволио ни себи ни играчима да нас било који од ових детаља успава или завара. Зна се да је наш превасходни циљ да што пре дођемо до гола у Бечу - додаје Муслин.

Пуца Србија на пласман на СП у Русији, а да ли ће вечерас "пуцати" по шавовима и одбрана Аустријанаца, зависи најпре од Александра Митровића, Душана Тадића и Филипа Костића.

- Дошли смо у Беч са јасним циљем да већ овде решимо питање пласмана на Мундијал. Невероватно је како се позитивна еуфорија створила код навијача, али и код нас у репрезентацији. Ми ћемо емоције морати да каналишемо сада само на 90 минута утакмице са Аустријом. То што они немају императив победе може да буде само адут више код њихових младих играча тима - истиче наш велики адут Душан Тадић.АУСТРИЈА – СРБИЈА (20.45)

Стадион: "Ернст Хапел". Судија: Павел Краловец (Чеш)
АУСТРИЈА: Линднер - Бауер, Драговић, Дансо, Илсанкер - Баумгартлингер, Грилич - Каинц, Арнаутовић, Шауб – Јанко. Селектор: Марсел Колер.
СРБИЈА: Стојковић - Ивановић, Милуновић, Максимовић - Коларов, Матић, Миливојевић, Рукавина - Тадић, Костић – Митровић. Селектор: Славољуб Муслин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)