ОДБРАНАЦрвене звезде је последњих сезона увек била под лупом, често критикована због много прилика које противник ствара, али и грешака због којих су навијачи чупали косу. Ове сезоне је потпуно другачија слика: од укупно 18 утакмица, у чак 12 црвено-бели нису примили гол, на осам од девет у Суперлиги Србије и у четири у квалификацијама за Лигу Европе од такође девет сусрета!

И није само статистика импресивна, већ и начин на који Звезда као тим игра у дефанзиви, па затим и на који начин функционише последња линија одбране. Притом, сва четворица штопера су у ротацији, стартери су најчешће Вујадин Савић (14) и Дамијан ле Талек (12), док су Срђан Бабић и Абрахам Фримпонг одиграли по пет мечева.

- Нама из одбране је највећа сатисфакција кад се не прими гол. Статистика је импресивна, мада је ми не водимо, већ се само трудимо да сачувао мрежу - за "Новости", на ову тему, скромно каже Бабић. - Лично, жао ми је што смо од Бачке примили гол у 89. минуту јер готово да нису шансу створили. Рецепт је прост, држимо чврсто дефанзиву, а напред имамо квалитет да увек постигнемо гол.

Прочитајте још: Пешић: Боаћи и ја се не такмичимо ко је бољи

Звезда је до сада у Суперлиги увек изводила другачију поставу, а на терену је све функционисало скоро беспрекорно.

- Тренер Милојевић нам је од старта објаснио како ће се играти, сваки играч мора да зна шта треба да ради на терену и можда није чудно за нас што тако добро изгледамо. "Похватали" смо те механизме, слушамо инструкције, дајемо 100 одсто и радимо оно што најбоље можемо.

Импонује дисциплина тима. Да ли се игра против БАТЕ Борисова, Краснодара или против Борца, свеједно, не дозвољава се слободан шут на гол.

Прочитајте још: Буач: Звезда је фаворит у дербију, али нема предаје унапред

- Ако нема шута, неће бити ни гола. Што смо ближе ривалу, што га више давимо и не дамо му да игра, то је више прилика за нас, али и већа шанса да сачувамо мрежу. На сваком делу вршимо пресинг, Звезда се никад не брани, ко год да је на другој страни.

Ангажман играча је увек исти.

- Имамо неку посебну дисциплину, зачудио сам се и ја на ком смо нивоу. Зато ваљда и нема неке велике разлике ко је на терену. Ко год истрчи, одрадиће посао.

Кад је дошао, рекао је да му потребно време да се врати у форму.

Прочитајте још: Негативни рекорд Арсенала

- Имао сам дуг период неиграња још од СП 2015. на Новом Зеланду. Тешко ми је све падало. Полако улазим у ритам, играм све сигурније, а да могу боље - увек мора боље - завршава Бабић.

И тренер Владан Милојевић је пред Борац рекао да више воли победу од 2:0 него од 5:2. Какав генерал, таква и војска...

ПАШЋЕ И ВОЈВОДИНА

НА "Маракану" сутра (17.00) стиже Бабићев бивши клуб Војводина:

- Дуго нисам био у Новом Саду, али Војводина је добар клуб. Увек су посебно инспирисани кад играју против Звезде и Партизана. Ништа се није променило, иако из мог времена мислим да није остао ниједан играч у играчком кадру. Без обзира на позицију Војводине, верујем да ћемо освојити три бода, а потрудићемо се и да још једном не примимо гол.


ЗВЕЗДИНЕ НУЛЕ

СУПЕРЛИГА

Раднички (д) 3:0

Рад (г) 2:0

Чукарички (д) 3:0

Радник (г) 5:0

Партизан (д) 0:0

Јавор (г) 2:0

Вождовац (г) 2:0

Борац (г) 2:0

ЛЕ

Флоријана (д) 3:0

Иртиш (д) 2:0

Спарта (д) 2:0

Спарта (г) 1:0