Очински вас позивамо, да, поред те непоколебиве вере у Христа као Хлеб вечног живота, овогодишње чекање васкршњих празника, поред утврђеног молитвеног и великопосног правила, бринући о здрављу душе, проведемо и у дисциплини коју налажу компетентне здравствене службе за здравље тела. Пред нама су још три недеље до Васкрса. Проведимо их у љубави према Богу и према ближњима, већином у својим домовима, пред својим породичним иконама, са зажегнутим тамјаном и кандилом, и са молитвеником и Светим Писмом – у рукама.


Ово је позив верницима Митрополије црногорско-приморске и епархије Будимљанско-никшићке и Милешевске верницима, уз поруку да ће свештеници наћи начина, у договору са органима јавнога реда, да општенародне молитве, служе у храмовима, привремено – без присуства већине народа.


Верници се моле да када је реч о Светом Причешћу буду у контакту са надлежним парохијским свештеником, ''по чијим духовним упутствима водите ваш духовни живот у данима пред нама''.


-.Појачајмо своје молитве у ове великопосне дане, и покажимо храброст, смирење, љубав и стрпљење који су нас красили у данима одржавања свенародних литија, и који су били прва и најважнија одлика наших светих и благочестивих предака, од којих смо и наследили ову веру у бесмртност и вечно људско достојанство. Будимо уверени да ће сваки наш труд, спроведен са благословом и послушношћу, поготово наше богољубље и братољубље, које наши лекари и медицински радници ових дана, као и вазда, несебично показују, Господ стоструко умножити у данима који су пред нама, дај Боже и завек века. Бог ће дати, да све буде добро, и да се, по ко зна који пут, живот покаже јачим од смрти, део је обраћања Митрополије и две епархије у Црној Гори.