ПЉЕВЉА - Режим преко специјалних полицијских формација појачава тортуру и наставља са малтретирањем пљеваљсаке омладине без било каквог повода и разлога, саопштио је Владислав Бојовић, члан председништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта.


- Ово што се последњих дана и вечери дешавало у Пљевљима на најбољи начин одсликава стање нервозе, панике и слуђености у којем се налази овај однарођени режим, суочен са масовним учешћем верујућег народа на литијама и њиховом беспрекорном организацијом. Ове такозване акције специјалних полицијских јединица, доведених са стране у Пљевља, изводе се стихијски и хаотично и јасно је да могу бити само контрапродуктивне за онога ко их наручује и ко њима диригује - казао је Бојовић истичући да, наступајући бахато и силеџијски, од врха власти злоупотребљена, маскирана лица деловала су претходних ноћи у Пљевљима више као разуларена банда жељна инфантилног доказивања, него као полиција једне уређене и правне државе, што, како каже Бојовић, Црна Гора евидентно није.


- Врло је индикативно и изазива озбиљну забринутост то што се поводом последњих догађаја у Пљевљима не оглашавају ни представници ЕУ у Црној Гори нити западне амбасаде, дакле представници држава у којима се високо поштују и штите људска права и слободе-казао је Бојовић.


Према његовим речима овим акцијама врх власти и врх полиције није успио никога да заплаши, нити да било кога импресионира.


Прочитајте још: Управа полиције Црне Горе забранила "патриотски скуп" на Цетињу


- Само су успели да и оне иоле разумне грађане Пљеваља, који су из различитих разлога до сада подржавали ову власт, наведу на питање: у каквој ми то земљи живимо, ако се полиција овако бахато и силеџијски понаша према нашој омладини, а онда и да их додатно наведе на размишљање и решеност да ову власт више никада не подрже. Уверени смо да ће Пљевљаци након овога што им је последњих дана приредила актиелна власт, само наставити да још снажније и још одлучније бране и не дају своје светиње, своју Српску православну цркву, свој духовни и национални идентитет и своје људско достојанство-закључио је Бојовић.


Фото: Фејсбук


ПОЛИЦИЈА ВРШИЛА РАЦИЈУ ПО КАФИЋИМА


Полицајци са фантомкама на глави извршили су, у петак и суботу вече, рацију, претресе кафића и омладине која се у њима окупља.

Према објавама на друштвеним мрежама полиција је на бруталан начин прекинула омладину у проводу и почела да их малтретира, легитимише.


Наведено је да, колико су били „нежни“приликом претреса, једном госту су, наводно, приликом претреса поцепали кошуљу.


Међутим, о овоим дешавањима нико од присутних није желео јавно да говори.


Нико није приведен а полиција је испраћена са повицима НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!