Распоп Мираш Дедеић запретио на хрватској телевизији: Може бити рата у Црној Гори, Срби су реметилачки фактор, морају да се спусте на земљу (ВИДЕО)

NovostiOnline

18. 01. 2020. у 14:02

Распоп Мираш Дедеић запретио на хрватској телевизији: Може бити рата у Црној Гори, Срби су реметилачки фактор, морају да се спусте на земљу (ВИДЕО)

Фото: Архива В.Н.

Коментаришући Закон о слободи вероисповести, он је казао да је црквена имовина власништво црногорске државе, којој се сада враћа
Мираш Дедеић поглавар такозване „Црногорске православне цркве“ рекао је да у Црној Гори лако може доћи до грађанског рата, уз оцену да су „Срби реметилачки фактор на Балкану и да би требало мало да се спусте на земљу, јер више нема велике Србије".


Гостујући на загребачкој телевизији 31, он је рекао да је „новац Српске православне цркве, извучен из Црне Горе, коришћен за финансирање бега српских ратних злочинаца од Хашког суда. Према његовим речима, неки од њих су се скривали у манастирима под управом СПЦ у Црној Гори, па чак и у Острогу“.


Коментаришући Закон о слободи вероисповести, он је казао да је црквена имовина власништво црногорске државе, којој се сада враћа.


Говорећи о дешавањима у Сребреници, Дедеић је рекао да је „то био стопостони геноцид, али мањи од геноцида који је Србија урадила у Црној Гори 1918. и 1920. године“


"Да не мисле ту имовину да дају на коришћење Црногорској православној цркви, не би је ни враћали. Од 600 цркава и манастира ми немамо ниједну, све је окупирала српска црква, којој и није стало до цркава и манастира, већ до рушења власти у Црној Гори", оценио је Дедеић.


Додао је да би у Црној Гори лако могло доћи до грађанског рата ако одредбе тог закона не би биле примењене.


"За Српску православну цркву Црна Гора није држава, већ српска покрајина, а Црногорци су Срби, али ту су се преварили" поручио је Дедеић.


Он је оспорио и недавну прославу 800. годишњице аутокефалности Српске православне цркве, рекавши да то није истина.


"Српска православна црква постоји, постоје и верујући људи, али без томоса, кога нема до Берлинског конгреса. Касније је добила други томос и присајединила Црну Гору и остале православне цркве у једну и за то је платила цариградском патријарху милион и по златних швајцарских франака", рекао је Дедеић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (44)

Somborac

18.01.2020. 14:39

Crnogorskim "pravoslavcima" pocela vec i crvena brada da raste. Da poludis od ludosti :-)

Гавра

18.01.2020. 14:40

Докле је год Мираш на челу секте , нема бриге за СПЦ.

Zoran BGD

18.01.2020. 14:40

Hrvatska je osnovna 1941 godine, kako mogu da shvate šta znači 800 godina postojanja SPC, i to im još objašnjava sektaš??

Zoran BGD

18.01.2020. 14:47

Hrvati preko reke Une vide Republiku Srpsku, preko Save opet Republika Srpska, preko Dunava Republika Srbija, gde god pogledaju vide Srbiju....

Милош Марковић

18.01.2020. 15:35

Није он никакав поглавар, и није ништа могао да каже него само да слаже, немојте као једне озбиљне новине ово да вам буде ударна вест

Martin

18.01.2020. 16:00

Ustaše su se udružile, ove Pavelićeve i ove Drljevićeve. Napad na potiranje srpskog identiteta na Balkanu doživljava kulminaciju. Uz vaseljenskog Sotoninog patrijarha i njegove tomose rađaju se izmišljene i nepostojeće pravoslavne crkve, Satanine sekte u Crnoj Gori i Makedoniji, a uništava se naš nacionalni i vjerski identitet. Trebamo ustati protiv toga kao narod i država jer će mo nestati, uništiće nas.

Ka-Min

18.01.2020. 17:23

Našao je crkvu u kojoj će se Bogu moliti da bolje nije mogao pogoditi .Hrvati jedva dočekaju kada se nešto dešava sa Srbima da pripomognu onima koju su prot Srba.

Novica Randjelovic

18.01.2020. 18:21

Jel to onaj raspop iz amerike?Ko ga je poslao SAD?Zasto ga je Milo primio u CG?To su sve pitanja koja su poznata i vrapcima a to je i dalje cepanje srpskog korpusa i naravno srpska pravoslavna crkva,a ako americki NATO general kaze da je pravoslavlja najveci neprijatelj to nam govori gospodo da borba sa satanistima nije zavrsena.

vitez

18.01.2020. 18:50

Velika stvar ko je rekao i gde je rekao. Krvati nemaju sveca,oni imaju njihove frate pdofil.

Nenad Novi Sad

18.01.2020. 19:15

nije narod crne gore davao pare crkvi nego srpski narod...ni crnogorski ni albanski ni muslimanski

Sadjitarius

18.01.2020. 19:37

Djavole,znaš šta piše u Svetom pismo!Ti si se "vratio na svoju bljuvotinu" pa neka ti i bude tako !!!

nick

18.01.2020. 22:05

Nema budale bez stara coeka. I ovo bi trebao biti hriscanin , vrhovni poglavar , boze ti sacuvaj , magarcina obicna!