У поноћ између 13. и 14.јануара митрополит црногорско приморски Амфилохије са свештенством служио је молебан за ново лето доброте и милости Господње у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, уз присуство великог броја верника. Након молебана протојереј-ставрофор др Велибор Џомић прочитао је Божићну посланицу митрополита Амфилохија.

Прочитајте још - Народ неће дати да зло победи добро: Патријарх српски Иринеј на молебану подршке Србима у Црној Гори и на КиМ

-Својатање светиња од било које власти или властодржаца, нарочито оних обезбожених, секуларизованих, једно је од безумља и безакоња наших дана. Наследници богоубица и братоубица, за које не постоји ни Бог ни душа ни вечно људско достојанство, који се клањају златном земаљском телету и празном богатству, обоготворују кулутур без култа (богослужења) који је рађа. Желели би, посебно у нашој Црној Гори, да својим нељудским законима, подвргну свете храмове своме властољубљу и частољубљу отимајући их од Цркве Божије која их је изнедрила и која их рађа. Нарочито храмове из времена крштене Црне Горе, њене вере православне, Крста часнога, њеног хришћанског морала, верности вечном људском достојанству, наводи се између осталог у Божићној посланици архиепископа цетињског, митрополита црногорско-приморског Амфилохија.