ХДЗ пушта снимке славних људи који подржавају Колинду Грабар-Китаровић последњих неколико дана како би на овај начин мобилизовао гласаче.

Тако је данас ХДЗ објавио на Твитеру и Фејсбуку снимак Колинде коју подржава Жулиен Бушић, супруга Звонка Бушића.
Прочитајте још: Урнебесно: Китаровић позвала бираче да гласају за Милановића (ВИДЕО)
''Жулиен Бушић: Број 2 - Победа! Викторија - За Колинду! ", гласи текст.

На снимку, Бушићева држи два прста у ваздуху. "Даћу вам два прста за Колинду", каже Бушић, а затим поновите нешто на енглеском.

"Викторија, победа", каже се на крају снимка.
Жулиен Бушић Фото: Фејсбук

Звонко Бушић био је хрватски националиста који је 1976. године отео путнички авион у Америци и поставио експлозивну направу у којој је убијен њујоршки полицајац Брајан Мари.

Бушићева је учествовала у отмици путничког авиона са супругом и три мушкарца у САД-у.

Авион је летео из Њујорка за Чикаго, а отмичари су бомбом и члановима путника претили бомбом. Авион није слетео у Чикаго, али под претњом, лет је настављен за Лондон, изнад кога су бачени летци, тражећи независност Хрватске од Југославије.

Отмичари су се предали, и иако се експлозив којим су претили током лета показао да је лажан, то јест, чак и ако се радило о експресном лонцу, њихова отмица резултирала је једном жртвом.

Тачније, њујоршки полицајац Брајан Мари, члан пиротехничког тима, убијен је, а још три његове колеге су повређене док су покушавали да деактивирају експлозив који су оставили у ормарићу у њујоршкој станици.

Звонко Бушић и Жулиен Бушић осуђени су на доживотни затвор, уз могућност помиловања након издржавања 10 година. Она је помилована 1989. године, а њен супруг је извршио самоубиство у Хрватској 2013. године.
(index.hr)