У Беранама приведена крају реализација изузетно вредног пројекта

М. С.

27. 09. 2019. у 14:28

У Беранама приведена крају реализација изузетно вредног пројекта

Фото: Управа јавних радова

Управа јавних радова успешно је привела крају један од сложенијих сегмената 12 милиона евра вредног пројекта
Управа јавних радова добила је употребну дозволу за нову канализациону мрежу у Беранама. Издавањем употребне дозволе за нови канализациони систем, Управа јавних радова успешно је привела крају један од сложенијих сегмената 12 милиона евра вредног пројекта ''Унапређење водоснабдевања и изградња система за третман отпадних вода и канализационе мреже у општини Беране''.

Ово је саопштено из Управе јавних радова из које наглашавају да су радови на канализационом систему обухватили реконструкцију постојеће и изградњу нове мреже у дужини од 21 километар, као и изградњу 1,5 километра атмосферске мреже, за које је издвојено око шест милиона евра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -УХАПШЕН МИГРАНТ ИЗ ЛИБИЈЕ: Крио се испод аутобуса!

- У оквиру пројекта изграђено је и постројење за пречишћавање отпадних вода, чији је пробни рад у завршној фази. Такође, очекује се да ускоро буду завршени и радови на новој водоводној мрежи. Комплетан посао са 85 одсто се финансира бесповратним средствима Европске уније из Инструмента за претприступну помоћ ИПА - Регионални развој, а остатак обезбеђује Влада Црне Горе из капиталног буџета. Реализација пројекта омогућиће повећање квалитета живота грађана са подручја беранске општине, као и трајно решавање питања заштите животне средине, захваљујући модерном постројењу за третман отпадних вода, кажу из Управе јавних радова.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације