НОВИ ОБРТ У АФЕРИ СНИМАК: Вујошевића саслушава Катнић

М. С.

20. 09. 2019. у 00:49

НОВИ ОБРТ У АФЕРИ СНИМАК: Вујошевића саслушава Катнић

Нено Вујошевић Фото Вијести

Према првим информацијама, саслушаће га главни специјални државни тужилац Миловоје Катнић, сазнају "Новости" из поузданих извора блиских СДТ

Секретар Врховног државног тужилаштва Ненад Нено Вујошевић, кога СДТ сумњичи да је покушавао да утиче на специјалне тужиоце у истрагама покренутим против одбеглог и оптуженог банкара Душка Кнежевића, појавиће се пред специјалним тужиоцем, у петак!

Према првим информацијама, саслушаће га главни специјални државни тужилац Миловоје Катнић, сазнају "Новости" из поузданих извора блиских СДТ.

Вујошевић, који је Црну Гору напустио у петак, један је од актера телефонских разговора у којима у причи са Кнежевићем прича како је носио новац врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу, а за петак у подне нови разговор између њих двојице, на свом Инстаграм профиле објавиће Кнежевић, који је у четвртак добровољно саслушан у суду у Лондону, где су му задржани пасоши Велике Британије и Кипра.

Прочитајте још - Кнежевићу забрањено да напусти Велику Британију

Кнежевићу је одређена и кауција од 70.000 фунти, уведен електронски надзор и забрањено му је приближавање аеродромима, железничким станицама и лукама, али и кретање ван куће после 23 сата. Против њега је покренута процедура екстрадиције која може потрајати годинама, а затражено је да до 17. октобра, када је заказано наредно рочиште, у писаној форми изнесе све аргументе против екстрадиције Црној Гори, као и да предочи доказе на које има намеру да се позива.

Против њега СДТ води истраге у предметима Карбон и Каспиа, које се односе на утају пореза, прање новца и злоупотребу службеног положаја.

Некадашњи пријатељ црногорског државног и политичког врха, избегао је из Црне Горе неколико дана пре избијања афера, оптужујући из Лонодона дојучерашње "саборце" којима је финансирао купивину изборних победа, што је документовано и видео записом…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)