ОДБИЈЕН ЗАХТЕВ САШЕ СИНЂЕЛИЋА: Ништа од азила

С. Ђ.

10. 09. 2019. у 16:12

ОДБИЈЕН ЗАХТЕВ САШЕ СИНЂЕЛИЋА: Ништа од азила

Саша Синђелић, Фото: С. Ђ.

Министарство унутрашњих послова одбило је захтев Саше Синђелића за добијање међународне заштите у Црној Гори. То је "Новостима" званично потврђено из овог ресора
ПОДГОРИЦА - Министарство унутрашњих послова одбило је захтев Саше Синђелића за добијање међународне заштите у Црној Гори. То је "Новостима" званично потврђено из овог ресора.

"Увидом у доказе достављене овом органу, утврђено је да је Саша Синђелић учинио кривично дело пре уласка у Црну Гору, за које је, у складу са законодавством Црне Горе прописана казна затвора у трајању од пет година или тежа казна, чиме су се стекли законски услови да се ово лице искључи од права на азил и супсидијарну заштиту и да му се одбије захтев за добијање међународне заштите, саопштено је из МУП-а.

Додају да је Синђелић, у току поступка по захтеву за добијање међународне заштите саслушан у два наврата.


"Којом приликом је изнео чињенице и околности због којих је затражио заштиту у Црној Гори. Међутим, природа изнетих чињеница  и околности није могла битно да утиче на доношење другачије одлуке, имајући у виду одредбе чланова 29 и 30 Закона о међународној и привременој заштити странаца", стоји у одговору министарства.

Ово ипак није коначна одлука. Против донетог решења може се поднети тужба Управном суду, у року од 15 дана почев од дана достављања одлуке.

Ванрасправно веће подгоричког Вишег суда, недавно је одлучило да су испуњени сви услови да Синђелић буде изручен Хрватској која га потражује због издржавања 21-годишње затворске казне која му је досуђена због убиства Мирка Фотеса и тешке крађе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације