ЂЕТИЋ са необичним стилом одевања који позира са распопом Мирашем Дедеићем на једној ливади зове се Георгес (Жорж) Булатовић (67). Постао је заштитни знак самозваног поглавара канонски непризнате Црногорске православне цркве, његова Рајска Птица, Спинер или Џингис Кан како га зову "саборци" у Црној Гори и у Швајцарској, где живи у кантону Гларус.

Прочитајте још:Мираш хвали Ђукановића, народ подељен

Понаша се као уметник, иако то није, већ како се прича пензионисани монтер или машиниста, чак је и кројач, а по потреби и Мирашев телохранитељ, његова "десна рука".

Увек када затреба, попут змаја, прелети швајцарске Алпе и спусти се подно Ловћена да шири "своју мисију". Гази седму деценију живота и, како су нам рекли његови познаваоци, погинуће, ако затреба за Црну Гору, али "не српску".


Прочитајте још: МИЛО МИРАШУ ОТВАРА ВРАТА: Најавио „обнову“ тзв. ЦПЦ и уклањање цркве на Румији и крстионце на Михољској превлаци

Велики је присталица политике коју актуелна власт води и нада се да ће се остварити наум да цркве и манастири у његовом Монтенегру постану "црногорски".

Када се народ сабрао са свештенством Митрополије црногорско-приморске да брани крстионицу на Михољској превлаци незадовољно је реаговао Жорж:

- Држава опет капитулира пред шачицом екстремиста. Нема среће док председник Мило опет не узме ствар у своје руке, као у мају 2006. године. Џаба се радујете посрбице, никад више 1918!


Фото Twitter Südostschweiz‏@suedostschweiz
Покушали смо да контактирамо неког из Мирашевог окружења да нам нешто више каже о Жоржу, али смо одбијени.

- 'Оћете ли то опет да ширите великосрпску пропаганду? Е неће моћи. Е вива Монтенегро - поручили су "љути" Црногорци.

Facebook


КЊИГА О БОЈАМА

ГЕОРГЕС Булатовић је рођен у Ђаковици 5. августа 1952. године. Са Косова и Метохије живот га је одвео преко Црне Горе до Швајцарске. Велики траг на њега оставила је књига о утицају боја на живот, па отуд и љубав према шароликом одевању. У Гларусу шије за Швајцарце и лепо зарађује.