ТРИ године Удружење бораца ратова од 1990. Црне Горе чека одговор од главног Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића на питање: докле се стигло у сарадњи ВДТ-а Црне Горе и Државног одветништва Хрватске у расветљавању случајева ратног злочина над 14 припадника ЈНА из никшићко-шавничке групе, означене као "Лора 3".

Прочитајте још: СРАМНА ОДЛУКА У ЦРНОЈ ГОРИ: Карцином коси, а власт не хаје

Чека се и на информацију о убиству 24 и рањавању више од 40 припадника ЈНА у Чепикућама, Ивањици, Осојнику и Грабу, 1. октобра 1991. Удружење је тражило одговор под каквим околностима се десило заробљавање, проналажење посмртних остатака војника бивше ЈНА из седмочлане барске групе и какви су резултати обдукције. Ради се о борцима који су 23. априла 1992. године били упућени на извиђање терена на Црноглаву и од тада им се губи сваки траг.

Прочитајте још: НОВИ ЗАКОН О ВОЈСЦИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Одбијеш НАТО, добијеш отказ

- Од Катнића никакав одговор о евентуалном почетку истраге нисмо добили - каже Радан Николић, председник Удружења бораца ратова од 1990. Црне Горе. - Пре 13 година тадашњи ВДТ Црне Горе Весна Меденица и главни државни тужилац Хрватске Младен Бајић у Будви су потписали споразум о сарадњи и гоњењу починилаца кривичних дела ратних злочина. Тај документ је катастрофалан по Црну Гору јер је подручје примене ограничено на ратне злочине који су почињени на подручју Хрватске, односно према њеним држављанима, а чији починиоци имају пребивалиште или држављанство Црне Горе!

Борци траже одговор на питање шта је са ратним злочином у случају "Лора 3" и тврдњом Жупанијског државног одветништва у Сплиту од 17. децембра 2011. да је затражено криминалистичко истраживање.