Никшић: Најављена блокада подстакла изградњу

В. К.

среда, 10. 04. 2019. у 08:28

Никшић: Најављена блокада подстакла изградњу

Жупљани негодују због комуналних проблема / Фото В. Кадић

Локална управа Никшића прихватила захтеве мештана села Жупе, незадовољних комуналним проблемима. Биће расписан тендер за главни пут од Рубежа према Жупи у дужини од 6,1 километар, вредан 1,4 милиона евра.

ЧИМ су Жупљани запретили да ће блокирати саобраћајнице које пролазе кроз село, из локалне управе Никшића стигла је вест да су прихваћени њихови захтеви у којима траже да им се побољша инфраструктура и уопште живот у том лепом крају. Председник месне заједнице Драгољуб Радуловић каже да је од челника општине добио реч да ће бити расписан тендер за главни пут од Рубежа према Жупи у дужини од 6,1 километар, вредан 1,4 милиона евра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Аутомобил „заронио“ у море (ФОТО)

- Из Министарства спорта нам је одговорено да су начелно прихватили да се у Жупи гради травнати фудбалски терен и да би требало да почне посао око изградње спортске сале за потребе основаца и мештана из нашег краја - каже Радуловић. - Ових дана требало би да се одржи састанак представника Општине и Савета МЗ на коме ће се прецизирати детаљи око асфалтирања улица у жупским селима. Влада је уплатила средства за расвету у Старом Селу и Југовићима, а радиће се и пројекат за Бјелошеву и Мораково.

Радуловић поручује да ће се мештани окупити у Жупи 12. маја, ако не буду испоштовани захтеви.


ГДЕ ЈЕ НОВАЦ ИЗ БУЏЕТА

СТАНОВНИЦИ Жупе подсетили су да је у последње три године у буџет Владе Црне Горе уплаћено око 2,4 милиона евра, од чега је Општина Никшић добила 1,7 милиона.

- Шта је од тог новца добила Жупа, из које се експлоатише бокситна руда - питају становници месне заједнице која има 12 села и око 4.000 житеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације