Четворке постале добри људи!

В. В.

03. 12. 2018. у 15:20

Четворке постале добри људи!

Три брата и сестра увек заједно - Фото Приватна архива

Ивана, Петар, Василије и Божидар Мијушковић из Кумбора прославили 19. рођендан. Сви вредно студирају, баве се спортом и раде доприносећи кућном буџету

ПРВЕ четворке рођене у Црној Гори, Ивана, Петар, Божидар и Василије Мијушковић, из Кумбора, 1. децембра прославиле су 19. рођендан. Ивана у Подгорици као студенткиња прве године Правног факултета, Петар је овај датум обележио у Сплиту, са саиграчима из Ватерполо клуба “Јадран” јер је врстан ватерполиста и репрезентативац, као и студент на Факултету за туризам и хотелијерство, а Божидар и Василије, који студирају у Котору на Поморском факултету, провеселили су се са родитељима Весном и Срђаном и са другарима у Херцег Новом. Први пут су раздвојени.

Мајка Весна каже да раздвојеност некако подносе, али да је сада најтеже Ивани, јер се она једина одвојила од куће.

- По томе се не разликује од друге деце, код свих је прва година студија период прилагођавања. Момцима је другачије, и даље су код куће и путују свакодневно у Котор. Везани су једни за друге као и када су били мали, али не у мери као што се то мисли за близанце. Свако има своје друштво, али су увек велика подршка једни другима - прича Весна.

Прочитајте још: Суботичанка родила четворке и дала им стара српска имена

Она са пуно оптимизма гледа и на наредни период, а задовољство и снагу, као и претходних 19 година које су пролетеле у трену, налази у чињеници да су деца здрава, срећна, задовољна избором факултета, спремна да раде и уче.

- Петар тренира ватерполо и мало му је теже да усклади обавезе, али сви се једнако труде да савладају све обавезе и добро им иде, надам се да ће тако бити и убудуће - каже Весна уз благ осмех храбре жене и мајке, не прескачући ни причу о тренуцима када је било тешко.

Кућни буџет на почетку није био ни приближно довољан за све потребе, радио је отац Срђан, Весна сезонски, током лета. Имали су увек помоћ и подршку родбине, пријатеља, суграђана, па се од срца захваљује свима који су на било који начин помагали у одрастању њихових четворки. Сада је лакше, додаје, јер се они сами труде да помогну и допринесу кућном буџету.

- Божидар ради викендом током целе године. Василије је желео да ради, али обавезе на факултету му то нису дозволиле. Сви раде преко лета и труде се да што више зараде, Ивана је током сезоне радила на два посла. Петар успева да сезонски ради, али му током године обавезе које има као спортиста и студент то не дозвољавају - објашњава Весна.

ДОБРИ ЂАЦИ

МИЈУШКОВИЋИ су одувек били добри ђаци, па Весна очекује да ће бити и добри студенти, а онда ће, по завршетку прве године студија, моћи да конкуришу и за општинску стипендију.

- Док су били средњошколци Општина је учествовала у плаћању претплатних аутобуских карата, јер су они деца више пута дневно ишли из Кумбора у школу, у Музичку школу, на спортске активности. Сада немају претплатне карте за Котор јер им се полазак и повратак ђачког аутобуса не поклапа са обавезама на факултету, па би помоћ опет добро дошла - каже наша саговорница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације