Зоран Јанковић четврти пут градоначелник Љубљане

Ј.КЕРБЛЕР

18. 11. 2018. у 20:21

”Љубљанчани су показали да желе отворени и солидарни град, а предвиђамо нове пројекте да постане и велики европски град”, рекао је Јанковић након победе

Зоран Јанковић четврти пут градоначелник Љубљане

Фото: Тањуг

ЉУБЉАНА - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ"Зоран Јанковић по четврти пут на недељним изборима глатко је изабран за градоначелника Љубљане са освојених 62,8 одсто гласова, док је његов протукандидат АнжетЛогарј добио 26,7 одсто гласова.

”Љубљанчани су показали да желе отворени и солидарни град, а предвиђамо нове пројекте да постане и велики европски град”, рекао је Јанковић након победе.

Јанковић каже и да је његова победа доказ да Љубљанчани не прихватају десницу, а кандидат СДС-а АнжетЛогарј је демантовао да ће на челу странке да замени Јанеза Јаншу. Добре резултате је остварила и листа Зорана Јанковића која је освојила 43,2 одсто гласова што ће омогућити старом и новом градоначелнику потребну већину.

Изненађење је странка Левица која је освојила 11,8 одсто гласова у главном словеначком граду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bogoljub

19.11.2018. 01:40

Slovenci kopiraju Hrvate. Optuzuju Jankovica za kriminal pa ga cetvrti putbiraju za gradonacelnika glavnog grada. Ista situacija je i sa Bndicem uZagrebu. I jos jedna slicnost: Jankovic je srbijanac a Bandic bocanac.