Дачић с колегама из Кине, Шпаније, Либана, Кипра, Мађарске...

Танјуг

26. 09. 2019. у 15:35

Дачић с колегама из Кине, Шпаније, Либана, Кипра, Мађарске...

Фото Танјуг / АП

Први потпредседник Владе министар спољних послова Ивица Дачић наставио је активности у оквиру генералне дебате 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација великим бројем билатералних сусрета

Први потпредседник Владе министар спољних послова Ивица Дачић наставио је активности у оквиру генералне дебате 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација великим бројем билатералних сусрета.

Дачић се срео са министром иностраних послова Народне Републике Кине Ванг Јием који га том приликом позвао да ускоро званично посети Кину.

У краћем разговору са министром иностраних послова Шпаније и новим високим представником ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозепом Борелом размењена су мишљења о наставку дијалога Београда и Приштине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Амал Клуни разговарала са Дачићем о слободи медија (ФОТО)

Шеф српске дипломатије имао је и краће разговоре са шефовима дипломатија Кипра Никосом Христодулудисом, Либана Жибраном Базилом, Мађарске Петером Сијартом, Норвешке Ине Ериксен Сореиде, Туниса, Летоније, Непала, Комора, Бурундија, Кабо Вердеа, те с државним секретаром Свете Столице Пјетром Паролином, генералним директором Светске здравствене организације и другима.

ДАЧИЋ СА МИНИСТРИМА ТОГОА И ГРЕНАДЕ


Министар спољних послова Ивица Дачић имао је данас, на маргинама 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, одвојене сусрете с министрима иностраних послова Гренаде Питером Чарлсом Дејвидом и Тогоа Робертом Дусејием.


У веома срдачном и садржајном разговору Дачић и Дејвид су високо оценили досадашњи развој билатералних односа и њихову даљу перспективу.


Као области од посебне пажње за заједнички рад утврђени су образовање, спорт и пољопривреда.


Два шефа дипломатије су се исцрпно информисали о текућим политичким и привредним токовима у регионима Западног Балкана и Кариба и договорили о даљој међусобној подршци и сарадњи на мултилатералном плану, наводи се у саопштењу Министарства.


Министар иностраних послова Гренаде је позвао министра Дачића у узвратну посету Гренади.


Током билатералног састанка Дачића са министром иностраних послова Тогоа Робертом Дусејием обострано су потврђени добри и пријатељски односи између две земље.


Ти добри односи су нови подстрек добили након посете министра Дачића Тогоу раније ове године.


Изражена је спремност да се ради на њиховом даљем унапређењу, посебно кроз јачање сарадње у области економије, образовања, спорта и др.


Министар Дачић упутио је позив шефу дипломатије Тогоа да посети Србију, што је он са задовољством прихватио, наводи се у саопштењу Министарства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације