Уједињена Русија изгубила трећину на московским изборима

Танјуг

понедељак, 09. 09. 2019. у 11:20

Уједињена Русија изгубила трећину на московским изборима

Фото Тањуг-АП

Руска владајућа странка Уједињена Русија, која подржава председника Владимира Путина, изгубила је око трећину места у московском парламенту
Руска владајућа странка Уједињена Русија, која подржава председника Владимира Путина, изгубила је око трећину места у московском парламенту и сада је питање ко ће имати власт у главном граду Русије, преноси Ројтерс.


Недељни избори били су једни од најпосматранијих последњих година, јер су власти из изборне трке искључили бројне опозиционе партије, због чега су Москву данима потресали протести.

Протести су почели у јулу пошто је Централна изборна комисија одлучила да не региструје велики број опозиционих странака и кандидата, јер наводно нису успели да сакупе довољан број потписа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зеленски већ осуо паљбу по Русији


Водећи руски опозициони лидер Алексеј Наваљни позвао је опозиционе присталице да ипак изађу на локалне изборе и гласају за опозиционог кандидата који има највеће шансе да победи Јединствену Русију.

Владајућа странка је, с друге стране, спремила одговор на ту тактику - своје кандидате је представила као независне, иако је реч о политичарима чија је улога и партијска припадност већ деценијама иста.

Слабији резултат Путинове партије на изборима Ројтерс оцењује као успешнију тактику опозиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Perap

09.09.2019. 21:44

To su se Amerikanci umešali u izbore, garant. Poništitu izbore, pa ispočetka.