ПОЧЕЛО је са масажама, и пре него што сам знала шта ме је снашло прешла сам на сексуално задовољавање Епстајна и других. Изнајмљивана сам политичарима, академицима и племићима. Каже да их је тако држао у шаци. Наређено ми је да подводим девојчице по тржним центрима, што млађе то боље. Био је незасит, причао је да му требају три оргазма дневно, попут оброка, и тражио да му се доводе нова лица сваког дана. Овако свој боравак у канџама недавно преминулог америчког милионера педофила и регистрованог сексуалног преступника Џефрија Епстајна (65) описује Вирџинија Робертс Џуфри (36) у изјави под заклетвом (affadavit) из 2015. тврдећи да је са 17 година била његов роб.

Прочитајте још: ХРАМ НА ДЕВИЧАНСКИМ ОСТРВИМА КРИЈЕ ЈЕЗИВУ ИСТИНУ: Верује се да је Епстајн у њему брутално злостављао девојчице

Епстајн, осуђен 2008. за ангажовање малолетне проститутке, је пронађен мртав у суботу у 6:30 часова по локалном времену у својој ћелији Метропoлитен затвора у Њујорку док је чекао суђење за трговину људима и сексуално злостављање, након што се изјаснио да није крив и одбијања захтева за кауцију. Он се, према саопштењу званичника обесио, иако је до скоро био под специјалним надзором због ризика од самоубиства. Наиме, 23. јула је пронађен у ћелији без свести са видљивим траговима око врата, али су додатне безбедносне мере уклоњене већ шест дана касније. Био је оптужен за трговину десетинама малолетница, од којих су најмлађе имале 14 година.

Делује сумњиво како се то десило некоме тако моћном и богатом, са везама у врху власти, правосуђу, Вол Стриту, џет сету итд. док су све очи јавности биле упрте у њега. Треба имати у виду и да су дан раније објављена документа из тужбе Вирџиније Робертс против Гислејн Максвел (57), Епстајнове сараднице, која је наводно била “мадам” целе операције, задужена за проналажење и “преваспитавање” жртава. Против ње није подигнута федерална оптужница док се тужба за повреду части, јер је у медијима називала Робертсову лажовом, завршила вансудским поравнањем У исказима на хиљаду страна спомиње се читава плејада моћника са којима Робертсова тврди да је била принуђена на секс. На списку су “страни премијер и шеф државе”, британски принц Ендрју, један од оснивача агенције за моделинг MC2, гувернер државе Њу Мексико Бил Ричардсон, сенатор Демократа Џорџ Мичел, професор права на Харварду близак покојном богаташу Алан Дершовиц...

Гислејн Максвел, Џефри Епстајн, фото Јутјуб


Прочитајте још: АМЕРИЧКИ МИЛИЈАРДЕР ИЗВРШИО САМОУБИСТВО: Његово тело пронађено у ћелији

Остаје да се разјасни која је била Епстајнова улога, ко су му били пријатељи, сарадници и “клијенти” за које је наводно организовао журке са малолетним проституткама на својим поседима у Њујорку, Флориди, Њу Мексику, Паризу и на Карибима и да ли су они учествовали у нелегалним активностима. На раније објављеној листи гостију његовог личног карипског острва Литл Сент Џејмс и путника приватног авиона са надимком “Лолита експрес” су између осталих глумци Вуди Ален, оптужен за малтретирање усвојене ћерке (7) и Кевин Спејси, ког је млађи колега оптужио да га је сексуално узнемиравао док је имао 14 година, бивши председник САД Бил Клинтон (26 летова од 2001. до 2003.), оптужен од стране више жена за силовање и сексуално узнемиравање, оснивач L Brands корпорације која стоји иза бренда “Victoria's Secret” Лесли Векснер, горе поменути правник Алан Дершовиц...

Гост карипског острва Литл Сент Џон и близак сарадник Епстајна Алан Дершовиц, био је адвокат редитеља Романа Поланског осуђеног за силовање девојчице (13), а рабина Баруха Лебовица , који је признао сексуално злостављање више дечака, успео је да избави на слободу после уложене жалбе. Раније је тврдио да гледање дечје порнографије не би требало кажњавати, као и да “није скидао доњи веш током масажа” на Епстајновим журкама. Такође је саветовао Трамповог зета Џереда Кушнера око предлога договора између Израела и Палестине. Категорички је негирао све оптужбе за евентуално кршење закона и тврди да није знао да се било шта сумњиво дешавало.

Алан Дершовиц, фото ЕПА


У Епстајновој најближој орбити је и Жан Лук Брунел, власник агенције за моделинг “MC2” која има просторије у Мајамију, Њујорку и Тел Авиву. У петак је објављен транскрипт порука које је Брунел остављао телефоном у којима се помиње “набавка девојака” за Епстајна, од којих једна има 16 година. Спомиње се и помало чудна фраза “имам жену (female) за њега” као и “да ли треба да доведе другарицу вечерас?”. Раније je бивши књиговођа у просторијама агенције у Мајамију, задужен и за визе девојака из иностранства, сведочио су оне биле чест гост у Епстајновим приватним авионима.

ВЕЗЕ СА ИЗРАЕЛОМ

Лесли Векснер је основао неколико фондација, од којих је једна названа по њему, у које је, посебно током деведесетих, Епстајн донирао милионе. Власник чувеног бренда женског доњег веша му изгледа није остао дужан, и “продао” му је вилу у Њујорку, од скоро 2.000 квадрата вредну између 55 и 77 милиона долара, наводно за један долар. Наиме, Епстајн је још 1996. тврдио да је кућа, коју је тужилаштво одмах после хапшења хтело да заплени и “пречешља”, његова иако је званично постао власник 2011. преко свог траст фонда на Девичанским острвима, без документоване било какве новчане трансакције.

Лесли Векснер , фото АП

Векснер је такође члан “Мега групе” јеврејских богаташа и лобиста у САД и Израелу са јаким везама у политичком и обавештајном врху обе земље. У овој групи су такође били покојни Роберт Максвел, отац горе поменуте “мадам” Гислејн Максвел и наводни оперативац Мосада, власници фабрике алкохолних пића “Сиграм ликор”, Чарлс и Едгар Бронфман чија је ћерка Сара била члан NXIVM култа у ком су жене жигосане и сексуално експлоатисане, као и инвеститор и менаџер хеџ фонда Мајкл Стајнхард оптужен за сексуално узнемиравање од стране седам жена.

Ехуд Барак, фото ЕПАБивши израелски премијер и министар одбране Ехуд Барак, Џефри Епстајн и Лесли Векснер су заједно инвестирали у стартап ИТ компанију “Карбајн” (тада познату под именом “Репорти”) која је правила софтвер за геолокацију. Барак је био на озлоглашеном приватном карипском острву, али негира да је знао шта Епстајн ради и да је учествовао у журкама. Уз то је фотографисан испред поменуте виле у Њујорку. За време његовог мандата од 1999. до 2001. израелски конзул у Бразилу Ари Шер био је део скандала када је полиција пронашла хиљаде фотографија разголићених малолетница и дечју порнографију код његовог пријатеља, професора хебрејског у тој земљи Џорџа Штајнберга. У позадини многих слика био је базен израелског конзулата, а најмлађе жртве имале су и по осам година. Шер је одлетео за Изреал и против њега није покренут поступак, а Барак га је именовао за конзула у Канбери.

Бивши шеф израелске владе такође је препоручио фирму “Black Cube”, у којој раде и неки “бивши” обавештајци те земље, холивудском продуценту Харвију Вајнстајну да би “истражили” жене које га оптужују за силовање. Иначе председник Израела од 2000. до 2007. Моше Кацев осуђен је на седам година затвора за силовање једне жене у Израелу.

Бил Клинтон, фото АП


ПРОФЕСОР БЕЗ ФАКУЛТЕТСКЕ ДИПЛОМЕ

Епстајн је седамдесетих зарађивао, као професор физике и математике у престижној њујоршкој приватној средњој школи “Дaлтон” иако није имао факултетску диплому. Ту га је са 21 годином запослио тадашњи директор Доналд Бар, отац Вилијама Бара врховног тужиоца у Трамповој администрацији. Сведоци описују да је често ишао на журке са ученицима и да се стално мотао око девојчица.


ФИНАНСИЈСКЕ МАЛВЕРЗАЦИЈЕ

У њујоршкој школи Џефри Епстајн се зближио са ћерком и сином покојног Алена Гринберга председавајућег управног одбора “Бер Стернса”, некада моћне инвестиционе банке која је пропала у финансијској кризи 2008. године, у којој је имала једну од најзапаженијих улога. Ускоро почиње да ради за Гринберга и током кратког боравка у “Бер Стернсу” даје позајмицу извесном Ђузепеу Томеу и одмах га пријављује за инсајдерску трговину. Томе бива осуђен док за Епстајна није било последица. Инвеститор Стивен Хофенберг, осуђен на 20 година затвора због “понзијеве шеме” деведесетих вредне 475 милиона, највеће пре “подухвата” Бернија Мејдофа, тврдио је да је Епстајн био његов партнер у превари али је суд то одбацио.

“Бер Стернс” је преко своје ћерке компаније “Bear Stearns Ireland Limited” основала фонд на Бермудским острвима “Liquid funding ltd” у који је Епстајн уложио 40 одсто почетног капитала, осталих 60 одсто долази од велике мреже мањих инвеститора. Упрошћено речено ова фирма је док се захуктавала Велика финансијска криза куповала од “Стернса” хартије од вредности подржане хипотекарним зајмовима, које су како се испоставило биле “токсичне”, како би матична банка могла да прикаже мање задужење. Да би спровели ову финансијску превару фонд је емитовао своје хартије од вредности, са кратким роком исплате, на основу свог незаслужено перфектног кредитног рејтинга, и од тог новца куповао опасне финансијске инструменте.

Извори: ancreport.com, miamiherald.com, vanityfair.com, cnn.com, nytimes.com, abc15.com, nbcnews.com, thedailybeast.com, lawandcrime.com, mintpressnes.com