Лавров: Русија жели да подели и ослаби Европу? То је апсурд!

Танјуг

28. 08. 2018. у 09:06

Тврдње да Русија тежи да подели или ослаби Европу су апсурдне, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров

Лавров: Русија жели да подели и ослаби Европу? То је апсурд!

Сергеј Лавров
Фото: Танјуг/АП

Тврдње да Русија тежи да подели или ослаби Европу су апсурдне, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Непрестано смо разговарали о изградњи широке и равноправне сарадње на европском континенту који је заснован на принципу једнаке и недељиве безбедности", рекао је Лавров у интервјуу за словачку "Правду", преноси Тасс.

Говорећи о односим са САД, Лавров је рекао да Москва и Вашингтон раде на конкретним корацима како би се успоставила ефикасна сарадња у различитим сферама, а заснована на договору постигнутом на самиту у Хелсинкију.


"У Хелсинкију лидери су потврдили обострану намеру да пронађу заједничке тачке и начине да превазиђу постојеће разлике", реко је Лавров и додао да би било наивно мислити да је успостављено апсолутно поверење након тог самита.

Према његовим речима, негативни развој односа штети обема државама и представља додатни ризик за "целу структуру међународне безбеднсти".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Rade

28.08.2018. 20:02

Cista budalastina. Rusiji odgovara jaka Evropa jer ima resurse. Ako EU nema para dzabe resursi. Cista Americka jadna propaganda.

vladimir

28.08.2018. 21:16

Gospodine Lavrov, NE ZASLUŽUJU oni objašnjenje, a još manje pravdanje, jer to su DEŽURNE bitange, koji prevazilaze i svoju bljutavost! Molim Vas, ako ikada dopre ovaj savet /vapaj/ do Vas, moje malenkosti - NE osvrćite se na to! Vi ste TI koji koji imate APSOLUTNO pravo da tražite - i objašnjenje i izvinjenje, pa i klanjanje!