Виолета је избодена 30 пута ножем: Почело суђење за незапамћено убиство које је потресло Србију

А.Д.

петак, 03. 07. 2020. у 15:31

Виолета је избодена 30 пута ножем: Почело суђење за незапамћено убиство које је потресло Србију

Фото: Фацебоок

Пред Вишим судом у Шапцу у петак је почело суђење Душану Петронијевићу (34), кога оптужница терети за тешко убиство бивше девојке Виолете Јошић (19) из села Баталаге (општина Коељева).
Злочин се догодио у њеној породичној кући, где јој је Петронијевић нанео више удараца ножем, а преминула је на путу до дома здравља.

Одбрана Петронијевића тврдила је да се незапамћено убиство које је потресло Србију, догодило у тренутку помрачења свести. Међутим, заступник породице Јошић, адвокат Душан Пашић, уверен је да никакве олакшавајуће околности у овом случају не могу да се примене, те да је Петронијевић, наводно, месецима припремао убиство.

- Одбрана се правда кризом свести и тврди да недостаје умишљај, али из списа из истраге се види да је нападач насрнуо ножем и на Виолетиног оца Драгишу, не допуштајући да јој пружи помоћ све док није на смрт искрварила. Уочи самог чина, опет, претио је да ће се убити, а то само да би себе оправдао за оно што је намеравао да учини - тврди Пашић.
Петронијевић је у кућу Јошића у Баталагама дошао у недељу 13. октобра у раним јутарњим сатима. Њеном оцу Драгиши рекао је да жели да изненади девојку и сачекао је да се врати из треће смене. У девојачкој соби Виолети је задао више смртоносних удараца, а укућани нису стигли да јој помогну.

Следеће рочиште заказано је за 7. август, а Петронијевић се налази у притвору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

golub

04.07.2020. 06:48

Po ugledu na demokratije koje inace ocenjuju nase sudstvo i ljudska prava , pod hitno treba vratiti smrtnu kaynu . To je jedini nacin da se bar koliko toliko potencijalne ubice malo yaustave .