ЈОШ не могу да поверујем да сам у трену остао без мог Марка. Када смо те вечери кренули у шетњу ништа није слутило да ће се десити нешто лоше - каже, за "Новости", Драган Ђуровић, неутешни отац, коме су пре две вечери у Сомбору убили сина.

У кући Ђуровића, у Улици Розе Луксембург 21, у сомборском насељу Селенча, туга и сузе. Драгана и његову супругу Лоредану задесила је велика трагедија и то само дан након што је Марко прославио 28. рођендан.

- Ишли смо Првомајским булеваром, када је Марко рекао да хоће да сврати у апотеку, да узме сируп против кашља. Било је око 18.30 - прича нам Драган.

Чим је младић изашао из апотеке, по речима оца, испред њега се појавио непознати мушкарац са капом на глави, и мрмљајући, пришао Марку, који га је мало одгурнуо у страну, не слутећи шта ће га након тога задесити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Излазио је из апотеке и случајни улазак у пролаз, у коме су се свађали отац и син, платио је животом: Детаљи трагичне погибије Марка (28) из Сомбора (ФОТО)

- Био је мрак и пала је магла, па нисам добро видео шта се дешава, али када сам хтео да помогнем сину, он ми је рекао: "Тата, овај ме убоде ножем, чувај се". Тек тада сам угледао нож у рукама убице. Из џепа сам узео мобилни телефон да позовем хитну помоћ и полицију, да помогнем сину, а он је покушао да уђе у апотеку. Није стигао до врата, пао је на асфалт.

Екипа Хитне помоћи, која је брзо стигла, безуспешно је покушавала да реанимира младића. Убрзо је преминуо услед тешке повреде нанете са више убода ножем.

Драган се присећа да је убица, по говору, звучао као да је дрогиран, али је након што је његовог сина убо ножем нестао у једној од оближњих улица.

- Имали смо много планова, ја радим на Малти, а Марко је требало ускоро да дође код мене, да заради нешто новца. Договарали смо се како ћемо да преуредимо породичну кућу, да заменимо прозоре, врата, средимо грејање, али, нажлост, нисмо у томе успели - јада се Драган.

Драган Ђуровић

Комшије и пријатељи за Марка имају само речи хвале, кажу да је био добар и поштен младић, да се ником није замерио.

Датум сахране биће одређен по завршетку обдукције.

ПОТРАГА

ЈОШ се на зна ко је ни због чега усмртио Марка, а сомборска полиција интензивно трага за убицом. Како сазнајемо, испитују се сведоци, познаници и пријатељи жртве како би се ушло у траг убици.