Адвокат Махмут Хаљими, изјавио је да ће сутра у Приштини покушати да добије оптужницу, у вези случаја убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, и да је љут на тужиоца јер су до оптужнице пре стигли новинари него одбрана.

Хаљими, бранилац Марка Рошића, једног од осумњичених за умешаност у убиство Ивановића, рекао је да оптужницу још није добио и да због тога не може да говори о њој.

"Сутра идем за Приштину, пробаћу да добијем оптужницу", рекао је Хаљими за Косово онлајн и истакао да нема разлога да не верује у истинитост навода појединих медија који су пре адвоката дошли у посед оптужнице.

Након делова оптужнице који су објављени јуче, Газета Експрес данас је објавила нове детаље из оптужнице, а наведени су и детаљи обдукције покојног Ивановића која је урађена у косовском Институту за судску медицину.

Специјално тужилаштво Косова подигло је 2. децембра оптужницу против шест особа - Недељка Спасојевића, Марка Рошића, Драгише Марковића, Жарка Јовановића, Радета Басаре и Силване Арсовић, који се терете за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, 16. јануара 2018. године.