Суђење Ђорђу Лацковићу (24), који је 12. марта брутално пребио своју девојку Ивану Филиповић (22) у новосадском стану у ком су заједно живели, одложено је прошле недеље. Лацковић је своје непојављивање на рочишту правдао лошим здравственим стањем, док је Иванин адвокат саопштио да она није дошла јер не би могла да поднесе сусрет са насилником.

Међутим, оно што је остало непознато јесте да је Ивана 15 дана пред суђење добила нове претеће поруке. Такође, Филиповићи су једно јутро затекли језиву сцену јер је непознати починилац набио свињску главу на трем испред њене куће. Није јасно какво је упозорење овим чином послато Ивани и њеној породици.

Како медији наводе, Иванина породица има полицијску заштиту. Наиме, њена мајка на посао одлази у пратњи полиције и враћа се кући, такође, под пратњом. Филиповићи константно трпе притиске, а још није откривено ни ко је слао прва претеће поруке и писма Иванином оцу.

"Пази шта причаш или ће се свашта десити"

Подсећамо, Иванина породица је у септембру примила више увредљивих порука, као и писама која су упућена њеном оцу Драгану.

Кад је стигла прва порука Ивана је занемела, а онда у размацима од дан-два стигло их је још шест. Кад год стигне нова, плашила се да је погледа не знајући да ли је од другарице или анонимног пошиљаоца. Посебно су језиве биле поруке са сликом црне руже и упозорењима да добро размисли да се не би касније кајала, да пази шта ради и шта ће да прича или ће се свашта десити.

Ђорђe Лацковић


Отац Драган се скаменио када је отворио прво писмо које му је испоручио курир брзе поште, а које је послао извесни "Петар Петровић" и која је потписала "Весна".

"Због љубоморе" пекао девојку пеглом

Ивана је 12. марта задобила тешке повреде због чега је пребацена у Институт за плућне болести у Сремској Каменици, на одељење грудне хиругије.

Осумњичени јој је рукама, ногама, и дрвеном мотком поломио ребра, пробио јој плућа, ножем унаказио лице и пеглом јој пекао руке.

Иванa Филиповић


Задобила је вишеструке преломе ребара, нагњечење грудног коша, нагњечење плућног крила, пробушене су јој плућне марамице, а имала је и крв у плућима, бројне повреде и опекотине по лицу и рукама, као и више убода и посекотина на бутинама.

Оптуженом је по хитном поступку издата забрана приласка повређеној девојци. Он ће одговарати за кривично дело насиља у породици, а запрећена му је казна затвора од две до 10 година.

(Телеграф.рс)