Дао екстази деци свог брата

М. НИЋИФОРОВИЋ

04. 09. 2019. у 12:13

Дао екстази деци свог брата

Перица Д.

Перица Д. (32) ухапшен због сумње да је дрогирао дечака (6) и девојчицу (3) са којима живи. Малишанима испран желудац. Целу ноћ били под надзором лекара и сада су у добром стању

НОВОПАЗАРАЦ Перица Д. (32), како се сумња, у уторак вече је деци свог брата, малолетној девојчици и дечаку, дао екстази! После испирања желуца и детоксикације, шестогодишњи дечак и трогодишња девојчица су добро. Мушкарац је ухапшен и одређено му је задржавање.

Осумњичени је већ хапшен и осуђиван, а познат је као зависник од наркотика. Након истека 48 сати полицијског задржавања, биће саслушан код надлежног тужиоца. Према информацијама из новопазарске полиције и болнице, Перица Д. је, наводно, у касним вечерњим сатима, у насељу Јошаница деци свог брата, дечаку старом шест и девојчици старој три године, дао по таблету екстазија и амфетамина које су они одмах прогутали! Он живи под истим кровом са братом и остатком породице.

Мало касније мајка малишана је приметила да деца делују омамљено, да се чудно понашају, као и да се жале на проблеме са стомаком. Брзо је позвала хитну службу и деца су превезена у новопазарску болницу где им је извршено испирање желуца и комплетна детоксикација. Целу ноћ су били под надзором лекара и у среду су се осећали добро.

Прочитајте још: ДОЈЧЕ ВЕЛЕ О НАРКОМАНИЈИ У СРБИЈИ: Умиру деца, дрога као на трафици

Лекари са којима смо разговарали истичу да се, захваљујући брзој реакцији и близини болнице, све добро завршило, а могло је бити и много опасније, па и кобно за дрогиране малишане! Наиме, у њиховом узрасту једна таблета ектазија делује исто као као када старија особа одједном узме пет-шест таблета.

Приликом привођења у новопазарску полицију Перица Д. је само ћутао и, према незваничним информацијама, инспекторима није рекао зашто је својим братанцима дао дрогу, за шта се сумњичи. Још се не зна у каквом је он стању био, да ли је евентуално био дрогиран и да ли је уопште био свестан.

Неке од комшија са којима смо разговарали верују да Перица Д. "није имао лоше намере, нити да је хтео нешто лоше да учини деци свог брата већ да је највероватније био у 'неком другом свету'". Он је у Новом Пазару познат као вишегодишњи наркоман, а недавно је изашао из затвора. Терети се за два кривична дела: незаконито поседовање наркотика и омогућавање уживања дроге.


ГРАД ПУН НАРКОТИКА

НОВИ Пазар је дуго на свим мапама трговине наркотицима био важан транзитни центар, углавном на путу дроге од Истанбула према западној Европи. Последњих година значајан део дроге почео је да "остаје" у овом граду. Нико тачно не зна колико је тренутно наркомана у Новом Пазару, али се страхује да их је на хиљаде. Према причи Новопазараца, дешавало се да, када стигне чист хероин, за ноћ се предозира и по троје људи.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Alooo!

04.09.2019. 12:45

Osuditi za dva pokušaja ubistva sa predumišljajem pod hitno! Od tri i šest godina... majko mila!

Crno

05.09.2019. 10:57

A sad ce se izvuci kao registrovani narkoman, koji nije bio pri sebi kad je deci dao narkotike. Samo motka ili lopata.