БЕЈТО Крлић (51), убијен је у среду вече око 23 сата, испред ресторана "Дар" у Новом Пазару. Њега је, како се сумња, после краће свађе, хицем из пиштоља усмртио Бајазит Б. (25) из овог града. Он је одмах ухапшен и одређено му је полицијско задржавање до 48 сати. Како незванично сазнају "Новости", мотив злочина је сукоб око новца из чувене пљачке у Немачкој, када је однето око милион евра!

Новопазарац Ријад Крлић, синовац убијеног Бејта Крлића је 2017. године, са саучесником, извео крађу новца из поштанских кола у Минхену. Ријад је ухапшен у Мађарској и тренутно је у немачком затвору. Тамошње власти никада нису званично објавиле име Ријадовог помагача, али, како сазнајемо, он је такође иза решетака. На робији су, незванично, и Бајазитови родитељи, али није јасно која је била њихова улога у разбојништву. У међувремену, судбина опљачканог новца је, упркос свим напорима да се пронађе, и даље непозната.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПУЦЊАВА У НОВОМ ПАЗАРУ: Ухапшен осумњичени за убиство

Пре злочина у ресторану "Дар" са убијеним Бејтом је седео његов други синовац, Ријадов рођени брат, чије име још није саопштено. Са њима је био и убица Бајазит Б., који је рођени брат саучесника пљачке у Минхену.

Не зна се зашто су се састали и о чему су разговарали. Ипак, наши извори блиски истрази тврде да је међу њима и раније било нетрпељивости.

- У једном тренутку, сви су изашли из кафане, а после краће свађе Бајазит Б. је потегао пиштољ и у Бејта Крлића испалио један метак којим га је на лицу места усмртио - каже наш извор из МУП.

У Новом Пазару одавно колају приче да је новац украден из немачких поштанских кола завршио у овом крају, да је негде закопан. Наводно, док се чека Ријадов излазак из затвора, око "плена" се споре рођаци пљачкаша и његовог помагача. По другој верзији, свађа није избила због поделе новца већ због тога што је убица Бајазит Б. веровао да му брат и родитељи невини леже у немачком затвору. На првом саслушању Бајазит Б. се није изјашњавао о разлозима за потезање оружја.

Ријад Крлић је однео новац из поштанских кола

СПЕКТАКУЛАРНА КРАЂА У МИНХЕНУ

ПЉАЧКА више од милион евра из поштанских кола којима је управљао Ријад Крлић догодила се у Минхену 24. августа 2017. Тада је Ријад, приликом доставе новца банкама, искористио тренутак када је остао сам за воланом да блиндирана кола сакрије 400 метара даље и из њих изнесе врећу са новцем. На договореном месту чекао га је помагач за кога се верује да је брат убице Бајазита Б. После пљачке Ријад Крлић је преко Мађарске покушао да дође у Србију, али је ухапшен у близини Сегедина.