ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА КОД ЈАБУКОВЦА: Полиција открила трагове преметачине, пљачкаши убијали из два оружја?

Е. В. Н.

12. 08. 2019. у 08:02

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА КОД ЈАБУКОВЦА: Полиција открила трагове преметачине, пљачкаши убијали из два оружја?

Фото С. М. Јовановић

Откривамо: Нови детаљи монструозног злочина код уклетог села Јабуковац

ЧЕТВОРОСТРУКО убиство на салашу Казимировића у засеоку Вратна код Јабуковца највероватније је почињено из користољубља. Према незваничним сазнањима, форензичари су у кући открили трагове преметачине, а, наводно, у злочину су коришћена два оружја, па постоје индиције да је и извршилаца више, односно најмање двојица.

Полицијски рад додатно отежава и чињеница да је од убиства до проналаска тела прошло неколико дана (два, а можда и више), што је злочинцима дало довољно времена да побегну. Засад постоји неколико праваца истраге, а полиција и тужилаштво не излазе са чињеницама у јавност како би што пре склопили коцкице крвавог пира.

- У току су врло осетљиве оперативне радње које би требало да доведу до извршиоца овог кривичног дела - сазнајемо од извора блиских истрази.

Сам начин извршења дела уноси и сумњу да је убица или више њих, можда и професионалац. На лицу места, незванично сазнајемо, нису пронађене све чауре. Иако је четворо људи убијено са укупно 10 метака, крви на трактору, на трему и испред куће где су пронађена њихова беживотна тела - нема.

Због убиства Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53), на салашу на месту Ваља Вратне на тромеђи Јабуковца, Уровице и Вратне, до сада је приведено на саслушање више особа. Сви су пуштени после испитивања, а наводно, прошли су и полиграф.

На саслушање је приведен и први комшија С. М. (38) из Јабуковца, са чијом породицом Казимировић, који је убијен на трактору са пет метака, није био у добрим односима. Како за "Новости" каже његова мајка Јаворка Петрикић, они су се са Рајом тужили због тога што им је затворио пут до њиховог салаша и није им дозвољавао да прођу путањом која води ка његовом домаћинству.

- Мој син ништа није крив. Он ни пиле не може да закоље, а камоли човека да убије. Он није ни био ту ових дана, радио је на ћумурани, после је ишао са породицом негде на купање. Много сам се потресла кад су га одвели. Зашто да га одведу? То што смо ми са комшијом били на суду због тог пута, је л' то разлог да нас криве, и што баш мог сина? - каже Јаворка Петрикић.Јованка и Бора Калиновић, Рајини тетка и теча / Фото С. М. Јовановић

Она наводи да су са првим комшијама добро живели док је био жив Рајин отац Никола. После тога се, вели, нешто у њему променило.

- Не знам зашто, али одједном је затворио пут ка нашем другом салашу. Ми смо молили, упозоравали, после смо и тужили. Пре две године ми је чак претио да ће ми убити сина, снају и унука, па сам пријавила полицији. Жао ми је због свега што се догодило - прича ова жена.

Убиство Раје Казимировића, његове мајке, сестре и сестричине али и чињеница да се још не знају околности које су довеле до ове трагедије покренула је у селу и разне приче. Једни веле да је Раја, иако је скромно живео на салашу без воде и струје био пун пара, други, пак, сумњају да се због своје нарави, некоме добро замерио.

ПРОЧИТАЈТЕ И: НОВИ ДЕТАЉИ СТРАШНОГ ЗЛОЧИНА КОД НЕГОТИНА: Раја изрешетан са пет хитаца, убица сејао смрт редом, жртве лежале мртве два дана

Салаш Казимировића је удаљен неколико километара од Јабуковца, у чијем ширем центру Раја има трошну кућицу од дрвета, блата и сламе, али и запарложен плац. У ту кућу је долазио ретко, као и до села, само по нужне намирнице и на брзину, мотором.

Комшиница Јаворка Петрикић

- Код нас је долазио кад је требало да напуни мобилни јер на салашу није имао струју. Љубинка је дошла да кува мајци и Драгана исто да помогне док је на одмору. Зашто да их неко убије тако? Он није био по кафанама, није трошио, само је радио око стоке. Имао је пензију, имао пара... Баш је скоро продао једну краву - истиче Јованка Калиновић, рођена сестра Рајине мајке Драгице.

По селу се пронела и прича да је Раја на трактору пронађен мртав и са крстом на челу. Како су наводно Љубинка и њена ћерка биле у Јеховиним сведоцима, одмах се посумњало и на секте.

- Прича се свашта, те неки дукати, те секта, откуд ми знамо. Ја сам га сретао ту у близини са стоком. Људи свашта причају, али, био је радан човек, имао је доста земље... Сви смо потресени - каже Веца Степановић, који у близини салаша Казимировића ради као чобанин на једном од јабуковачких имања.

САХРАНЕ У ЧЕТВРТАК

Раја и Драгица Казимировић, Љубинка Оприкић и Драгана Јозељић биће сахрањени у четвртак, 15. августа. Како сазнајемо, спровод ће бити на гробљу у Јабуковцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vesko

13.08.2019. 16:40

Ako je motiv verska mrznja, policija bi pod hitno trebalo da ispita delovanje Srpske pravoslavne crkve i njenog odeljenja za tzv. "borbu protiv jeretika" i njihove tzv. "sektologe" (sto nigde u svetu bez u crkvi ne postoji) za agresivnu kampanju iznošenja lažnih informacija i sejanje verske mržnje prema tzv. malim hrišćanskih verskim zajednicama kao što su hrišćanska zajednica Jehovini svedoci koju sprovode već godinama na TV-u i drugde. To bi moglo biti u direktnoj vezi sa ovim zločinom.

ceca

14.08.2019. 09:47

@Vesko - Jehovini svedoci nisu sekta vec hriscanska zajednica i nigde u svetu nije zabelezen slucaj rituala prinosenja zrtve njihovih sledbenika. Nasem coveku je dovoljno da procita i poveruje u reci koje su proizvod neznanja i ogranicenosti u svakom smislu... i eto ti raspirivanja mrznje prema neduznima. Gospodja je ocigledno krajnje neupucena u neke stvari, prema tome ne moze joj se verovati niti jedna rec