НУДИЛИ ПОСАО У НЕМАЧКОЈ: Осуђени преваранти, оштетили грађане за више стотина хиљада динара

Танјуг

01. 08. 2019. у 14:07

Двојица превараната, који су оштетили грађане за више стотина хиљада динара, нудећи им запослење у Немачкој, које им међутим никада нису обезбедили, признали су кривицу и закључили споразуме са Првим основним тужилаштвом, на основу којих су осуђени на зат

НУДИЛИ ПОСАО У НЕМАЧКОЈ: Осуђени преваранти, оштетили грађане за више стотина хиљада динара

Фото Depositphotos

Двојица превараната, који су оштетили грађане за више стотина хиљада динара, нудећи им запослење у Немачкој, које им међутим никада нису обезбедили, признали су кривицу и закључили споразуме са Првим основним тужилаштвом, на основу којих су осуђени на затворске и новчане казне.

М.Б. и З.Ј. су ухапшени почетком јуна, а након спроведеног доказног поступка, током којег је саслушано 48 оштећених, они су признали кривицу за кривично дело превара.

М.Б. према споразуму са тужилаштвом осуђен на три године затвора и новчану казну од 400.000 динара, а З.Ј. на осам месеци кућног затвора и новцану казну од 200.000 динара.

Такође, закљуценим споразумима о признању кривицног дела окривљени М.Б. и З.Ј. су обавезани да у року од шест месеци од дана правноснажности пресуде под претњом принудног извршења оштећенима исплате имовинскоправне захтеве у висини причињене штете, наводи се у информацији тужилаштва, објалвјеној на његовом сајту.

Ове споразуме потврдио је пресудом Први основни суд у Београду.

ПРОЧИТАТЈЕ ЈОШ - Uhapšeni zbog prevare

М.Б. и З.Ј. су, како је саопштено након њиховог хапшења у јуну, од децембра 2018. године до априла путем више интернет сајтова оглашавали и нудили запослење у иностранству (Немачка) за разлиците профиле занимања.

Након тога су од грађана заинтересованих за посао (сада оштећених) захтевали да им путем пост-нет уплантице уплате различите новчане износе на име припремања документације (израде визе, путних трошкова и осигурања), да би затим новац подизали у поштама са својим личним документима и исти трошили за своје потребе.

Оштећенима нису обезбедили обећани посао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације